Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ
Απομένει με έναν γιατρό νεφρολόγο

Με έναν γιατρό νεφρολόγο κινδυνεύει να μείνει τους επόμενους μήνες η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) του Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Εκεί κάνουν αιμοκάθαρση 60 νεφροπαθείς τελικού σταδίου, σε καθημερινή βάση γίνονται κατά μέσο όρο 10 έκτακτες συνεδρίες, ενώ επιπλέον η ΜΤΝ του νοσοκομείου στηρίζει τους 55 ασθενείς της ιδιωτικής ΜΤΝ («Νεφρολογική Βοιωτίας») που λειτουργεί μέχρι τις 4 μ.μ. Τέλος, στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς υπάρχει νεφρολογική κλινική με ημερήσια νοσηλεία άνω των 6 ασθενών καθώς λειτουργούν και εξωτερικά ιατρεία δύο φορές τη βδομάδα.

Οπως σημειώνει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λιβαδειάς «Η Ελπίς», σύντομα από τους 5 γιατρούς νεφρολόγους θα απομείνει μόνο ένας - λόγω συνταξιοδοτήσεων, εγκυμοσύνης, απόσπασης - και «είναι αδύνατον να λειτουργήσει το νεφρολογικό τμήμα με μια νεφρολόγο γιατρό, που πρέπει να φέρει σε πέρας όχι μόνο την καθημερινή νοσηλεία των νεφροπαθών αλλά και την καθημερινή εφημέρευση του τμήματος.

Για να συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες το νεφρολογικό τμήμα πρέπει, ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ, παρακάμπτοντας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, να προκηρυχθούν δύο θέσεις νεφρολόγων γιατρών με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα και να επιστρέψει η αποσπασμένη γιατρός». «Οι ενέργειες πρέπει να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό, ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να χαθούν ανθρώπινες ζωές από την ολιγωρία του συστήματος. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος, ο οποίος και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί για να λυθούν «τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της Υγείας και ειδικά τις ΜΤΝ των δημόσιων νοσοκομείων (παλιά μηχανήματα αιμοκάθαρσης, στέρηση σύγχρονων μεθόδων, υποστελέχωση σε νοσηλευτικό - βοηθητικό προσωπικό και τραυματιοφορείς, απαρχαιωμένος εξοπλισμός)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ