Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Στρατιωτικές ασκήσεις με Αμερικανούς και Ρώσους τις επόμενες μέρες

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Σημείο «συνάντησης» Ρώσων καταδρομέων και Αμερικανών κομάντος αναμένεται να γίνει τις επόμενες βδομάδες η Σερβία, καθώς ξεκινά σειρά διμερών σερβικών στρατιωτικών ασκήσεων με τις δύο χώρες. Ηδη από χτες προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο «Μπατάινιτσα» του Βελιγραδίου έξι μεταγωγικά ρωσικά αεροπλάνα τύπου Iljusin - 76, που μετέφεραν μία μονάδα Ρώσων καταδρομέων - αλεξιπτωτιστών και στρατιωτικό υλικό που θα συμμετάσχει στην κοινή άσκηση Ρώσων και Σέρβων καταδρομέων, με την ονομασία «Srem 2014» με αποστολή «την εξάσκηση για την καταστροφή βάσεων τρομοκρατών και την απελευθέρωση ομήρων». Η στρατιωτική άσκηση «Srem 2014» (που είναι η πρώτη του είδους μεταξύ Σερβίας - Ρωσίας) θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Σερβία, στη Βοϊβοντίνα, και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Δύο ημέρες αργότερα, στη Νότια Σερβία, στην κοιλάδα του Πρέσεβο (όπου υπάρχει αλβανική μειονότητα), θα ξεκινήσει άλλη πολυεθνική στρατιωτική άσκηση, με τη συμμετοχή και Αμερικανών πεζοναυτών. Η άσκηση αυτή φέρει την ονομασία «Platinum Wolf 2015» και, εκτός από Αμερικανούς και Σέρβους, θα λάβουν μέρος και καταδρομείς από τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, την Κροατία και τη Ρουμανία.

Στόχος της άσκησης αυτής είναι η προετοιμασία και ο συντονισμός δράσης για την αντιμετώπιση καταστάσεων σε «διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές». Ανάλογη άσκηση είχε πραγματοποιηθεί και πριν από περίπου έξι μήνες στην ίδια περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ