Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ηλεκτρονική παρακολούθηση συνταγών και παραπεμπτικών

Υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση και καταγραφή «σε πραγματικό χρόνο» βρίσκεται η χορήγηση παραπεμπτικών και συνταγών σε κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν χτες ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και ο υπουργός Υγείας.

Ο φάκελος ασφάλισης υγείας έρχεται να υποκαταστήσει τους αντίστοιχους φακέλους στα νοσοκομεία, και εν πολλοίς το βιβλιάριο υγείας, του οποίου η χρήση έχει γίνει υποτονική. Και αυτή η διαδικασία είναι ενταγμένη στη λογική του εξορθολογισμού των δαπανών Υγείας, όπως είπε ο υπουργός, καθώς θα αποτρέπει παραβατικές πρακτικές γιατρών. Οι παραβατικές, όπως χαρακτηρίστηκαν, συμπεριφορές οφείλονται σε υπαρκτές υπερβάσεις, που έχουν ως κύρια αιτία την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας με την ταυτόχρονη απουσία ενός δημόσιου συστήματος Υγείας κυρίως στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Επόμενο βήμα στις αρχές του χρόνου θα είναι η κάρτα υγείας του ασφαλισμένου. Στην ερώτηση αν η κάρτα υγείας θα περιέχει και οικονομικό όριο, όπως παλιότεροι σχεδιασμοί, ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, απάντησε αρνητικά. Πρόσθεσε ότι θα ισχύσουν τα πλαφόν των τελευταίων υπουργικών αποφάσεων για τις συνταγογραφήσεις.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν θα αποκλείονται απ' τις παροχές οι ανασφάλιστοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ