Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Μαζικές στειρώσεις με πολλά θύματα

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Οκτώ γυναίκες πέθαναν και τουλάχιστον 64 ακόμα χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο μετά από πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων που εφαρμόστηκε στο κρατίδιο Τσατίσγκαρ, με τη στήριξη της τοπικής κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα που εφαρμόζονται σε πολλά σημεία της ινδικής επικράτειας, στο πλαίσιο προσπαθειών να «ελεγχθεί» ο πληθυσμός της χώρας (πολλές γυναίκες καλούνται να στειρωθούν μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού) που, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, αν συνεχίσει να αυξάνεται με τους ίδιους ρυθμούς σε μια 20ετία θα είναι ο μεγαλύτερος σε όλη τη Γη.

Ενδεικτικό των συνθηκών μέσα στις οποίες φτωχά λαϊκά στρώματα καλούνται να «συμβάλουν» στον έλεγχο του πληθυσμού είναι ότι, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία (AP, BBC), ένας γιατρός με ένα βοηθό χειρούργησε 80 γυναίκες μέσα σε ελάχιστες ώρες. Λίγο μετά τις επεμβάσεις, που έγιναν σε ένα χωριό 100 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα της περιοχής Ραϊπούρ, οι γυναίκες άρχισαν να κάνουν εμετούς, να πονούν στην κοιλιακή χώρα κ.τ.λ. Από όσες συνεχίζουν να νοσηλεύονται, οι 30 γυναίκες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τέτοια προγράμματα προωθούνται σε πολλές ινδικές πολιτείες, με τις τοπικές αρχές να δωρίζουν στα ζευγάρια που συμμετέχουν σε αυτά από ...αυτοκίνητα μέχρι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, στο πλαίσιο της πολιτικής «οικογενειακού προγραμματισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ