Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Θετικά εκλογικά αποτελέσματα

Σε πλειοψηφούσα δύναμη στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Θεσσαλονίκης, Β. Ελλάδας (ΣΕΦΙΕ), ανέδειξαν οι εργαζόμενοι τις ταξικές δυνάμεις, δίνοντας στην ΠΣΚ - ΕΣΑΚ τις 5 από τις 7 έδρες. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοέμβρη και χαρακτηρίστηκαν από αύξηση της συμμετοχής και εγγραφές νέων εργαζομένων. Στις εκλογές ψήφισαν 139, έναντι 120 στις προηγούμενες εκλογές.

Η ΠΣΚ - ΕΣΑΚ (Αγωνιστική Συσπείρωση) πήρε 91 ψήφους (είχε 76) και 5 έδρες (είχε 5). Η Αγωνιστική Ενότητα πήρε 42 ψήφους (είχε 37) και δύο 2 έδρες (είχε 2). Οι Αγωνιστικές Κινήσεις πήραν 6 ψήφους (είχαν 7) και καμία έδρα.

Η ΠΣΚ - ΕΣΑΚ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες. «Κόντρα στην απαξίωση που κυριαρχεί συνολικά για το συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς, η αύξηση της συμμετοχής σε ένα εργατικό σωματείο κατά 16% είναι σημαντική παρακαταθήκη. Μπροστά μας έρχονται δύσκολες μάχες, η θεσμοθέτηση του νέου συνδικαλιστικού νόμου που ουσιαστικά θα απαγορεύει την απεργία, η διάλυση των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων, η γενίκευση της σύγχρονης "σκλαβιάς" των ατομικών Συμβάσεων είναι μπροστά μας. Γι' αυτό είναι αναγκαία η μαζικοποίηση των σωματείων, ο ταξικός προσανατολισμός τους και ο ανειρήνευτος ενωμένος αγώνας απέναντι στην εργοδοσία», σημειώνει. Και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 27/11 και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ