Σάββατο 15 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βγάζει «λάδι» την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα και τους συνεταιρισμούς σχολιάζει η «Αγροτική Αναγέννηση», η παράταξη που στηρίζει η ΠΑΣΥ στην Ενωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ), με αφορμή πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τοποθετήσεις του στα πλαίσια της επίσκεψης, παρέμεινε πιστός στη λογική του ευρωμονόδρομου: «Εδωσε εχέγγυα "νομιμοφροσύνης" στην ΕΕ και σε επιχειρηματικά συμφέροντα που σχετίζονται με το σαμιώτικο κρασί, αποφεύγοντας να πάρει θέση για το τι θα κάνει σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίσουν την κατάργηση της αναγκαστικότητας. Δηλώνοντας πονηρά ότι το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΟΣΣ και των συνεταιρισμών είναι ζήτημα "συνειδητότητας και συναπόφασης όλων των αμπελουργών και όχι νομικού πλαισίου που επιβάλλει το κράτος"».

Η «Αγροτική Αναγέννηση» υπογραμμίζει πως οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να «βγάλουν λάδι» την πολιτική της ΕΕ, «που αφάνισε τον αγροτικό τομέα, τους συνεταιρισμούς και το αγροτικό εισόδημα». Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι δεν είπαν κουβέντα «για τον εδώ και οχτώ χρόνια εφαρμοζόμενο αμπελοοινικό κανονισμό της ΕΕ, που απελευθέρωσε πλήρως τις εισαγωγές κρασιών από τρίτες, εκτός ΕΕ, χώρες, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών και επέβαλλε, "επιδοτώντας", την εκρίζωση του 20% του ευρωπαϊκού αμπελώνα».

Η «Αγροτική Αναγέννηση» καλεί τους αμπελουργούς της Σάμου «να απομονώσουν τους υπονομευτές του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος του νησιού, να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν σωτήρες». Προσθέτει ότι σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων, απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και στους πολιτικούς του εκπροσώπους, η ανάγκη για κίνημα «που θα προστατεύσει το μόχθο, το εισόδημα, τη ζωή του αγρότη, του αμπελουργού, του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ