Τρίτη 18 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Αναμεταδίδει τις αξιώσεις των καπιταλιστών

Συνεννόηση στα «εθνικά θέματα» της εξωτερικής πολιτικής και της διευθέτησης του χρέους που η ντόπια αστική τάξη ιεραρχεί πολύ ψηλά, αξίωσε για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματός του το Σαββατοκύριακο.

Ο Φ. Κουβέλης χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό το πρόγραμμα προσαρμογής» και κάλεσε τις άλλες δυνάμεις της διαχείρισης να αρθούν στο ύψος των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η «χώρα», δηλαδή «να διατηρηθούν συνθήκες ασφάλειας στην περιοχή» και «να προωθηθεί ένα σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης για το δημόσιο χρέος», ώστε «να μεταβεί σε μια νέα φάση που θα μας απαλλάξει από τις συντηρητικές πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας και ύφεσης και θα θέσει τις βάσεις για μια νέα τροχιά».

Προς τούτο ζήτησε διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων, περισσότερη ρευστότητα, που είναι -όπως είπε- «ζητούμενο για τις περισσότερες επιχειρήσεις που δανείζονται ακριβά και δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους». Κάλεσε, μάλιστα, τις τράπεζες να «αναζητήσουν την κερδοφορία τους μέσα από τις επενδυτικές διαδικασίες».

Η κριτική του στην κυβέρνηση αφορούσε αποκλειστικά στο μείγμα διαχείρισης για την καπιταλιστική ανάκαμψη, την ίδια ώρα που αποκλείει σε ό,τι αφορά το λαό την «επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση». Αντιθέτως, ζήτησε «ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» μέσω «ενός αξιοπρεπούς εγγυημένου εισοδήματος για όλους τους πολίτες», μέτρο που προωθεί ήδη η συγκυβέρνηση, απευθύνεται στην ακραία φτώχεια και λειτουργεί μεταξύ άλλων σαν «τορπίλη» σε όσα προνοιακά επιδόματα έχουν απομείνει.

Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Φ. Κουβέλης ζήτησε επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας ώστε «να αποκατασταθεί η πολιτική νομιμοποίηση του συστήματος διακυβέρνησης και να ενισχυθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί».

Τέλος, επανέλαβε την προσήλωση της ΔΗΜΑΡ σε συνεργασίες και στη «συγκρότηση μίας ευρείας προοδευτικής συμπαράταξης», διατηρώντας «την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα συμφέροντα των αστών «κοινός τόπος» για τις δυνάμεις της διαχείρισης (2014-10-25 00:00:00.0)
«Εθνική συνεννόηση» για το καλό του κεφαλαίου (2014-10-22 00:00:00.0)
«Δείχνει» πρόωρες και συνεργασία με «αυτοτέλεια» με ΣΥΡΙΖΑ (2014-10-01 00:00:00.0)
Η «προεδρολογία» τροφοδοτεί νέα αντιπαράθεση (2014-09-02 00:00:00.0)
Θέσεις υπαγορευμένες από τις ανάγκες των καπιταλιστών (2014-05-07 00:00:00.0)
Νέες αποχωρήσεις απ' τη ΔΗΜΑΡ (2013-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ