Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρσεις ασυλίας

Η άρση ασυλίας των βουλευτών Ν. Κακλαμάνη, Μ. Κασσή και Ηλ. Παναγιώταρου αποφασίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οσον αφορά τον Ν. Κακλαμάνη (ΝΔ), το εισαγγελικό αίτημα άρσης της ασυλίας του αφορά μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του όταν ήταν δήμαρχος, σχετικά με τη μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων στις δημοτικές εγκαταστάσεις στην Ιερά Οδό. Την άρση ασυλίας εισηγήθηκε ο ίδιος ο βουλευτής. Από τους 179 παρόντες βουλευτές, 134 ψήφισαν υπέρ της άρσης, 33 κατά, 11 «παρών» και 2 λευκό. Το ΚΚΕ ψήφισε κατά.

Ο Μ. Κασσής (ΠΑΣΟΚ) κατηγορείται από τον εισαγγελέα για εργατικό ατύχημα που έγινε σε συνεταιρισμό όταν ήταν αυτός πρόεδρος. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 136, 32 κατά, 10 «παρών» και 1 λευκό. Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης.

Ο βουλευτής της ΧΑ, Ηλ. Παναγιώταρος, έχει μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμηση από τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό, ενώ βαρύνεται και με την κατηγορία ότι το αυτοκίνητό του χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση σε βάρος μεταναστών. Για την πρώτη υπόθεση υπέρ της άρσης ψήφισαν 170 βουλευτές, 6 κατά, ενώ βρέθηκε 1 άκυρο. Για τη δεύτερη υπόθεση υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 178 βουλευτές. Δε βρέθηκαν άλλα ψηφοδέλτια.

Η Ολομέλεια απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του Γ. Σταθά (ΣΥΡΙΖΑ), του οποίου η κατηγορία αφορούσε τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 13, κατά 164, 1 «παρών», 1 λευκό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ