Κυριακή 23 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργία 27 Νοέμβρη απάντηση σε αντιλαϊκά «παζάρια» και «συνεννοήσεις»
  • Η απεργία την ερχόμενη Πέμπτη πραγματοποιείται σε συνθήκες που διεξάγονται τα αντιλαϊκά παζάρια της κυβέρνησης με την τρόικα για τους ρυθμούς στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, που συζητιέται άλλος ένας αντιλαϊκός προϋπολογισμός. Στην ατζέντα γράφονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, που φανερώνουν ότι είτε με κρίση είτε με ανάκαμψη, η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, της ΕΕ προϋποθέτει τσακισμένα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
  • Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι, ο λαός καλούνται σαν θεατές να παρακολουθούν τόσο τους καβγάδες συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής, όσο και τις ζυμώσεις για συνεννόηση και συναίνεση που εντείνονται. Πίσω απ' όλες αυτές τις εξελίξεις, βρίσκεται ο «αθέατος αντίπαλος» του λαού: Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια, η εργοδοσία.
  • Η απεργία δίνει τη δυνατότητα στο λαό να παρέμβει στις εξελίξεις, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, κάνοντας βήματα στην οργάνωση, στην ενίσχυση του κινήματος, απομονώνοντας παλιές και νέες εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες.

ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ