Τρίτη 25 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αποφάσεις που υπονομεύουν την απεργία

Στάσεις εργασίας και όχι απεργία αποφάσισαν να κηρύξουν, για άλλη μια φορά, τη μέρα της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας οι πλειοψηφίες στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία) και στην Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ). Σύμφωνα με τις αποφάσεις τους, οι στάσεις εργασίας στα δύο μέσα θα γίνουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Μέχρι χτες δεν είχαν ανακοινώσει τι θα κάνουν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός).

Υπενθυμίζεται ότι η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ είχε ζητήσει να συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα και να γίνουν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για απεργία. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε από τις πλειοψηφίες.

Για τη στάση των πλειοψηφιών, η Γραμματεία κατήγγειλε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της: «Η απεργία της 27ης Νοέμβρη είναι ο επόμενος σταθμός για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, όμως υπονομεύεται συστηματικά από τις πλειοψηφίες των σωματείων.

Υπονομεύεται από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ στο Συνδικάτο ΟΑΣΑ και στους τεχνίτες ΟΣΥ, στα σωματεία του ΤΡΑΜ. Στο όνομα να μεταφέρουμε τους διαδηλωτές! Υπονομεύεται στην Ενωση ΗΛΠΑΠ αφού "περιμένουν ακόμα" τι θα αποφασίσει το Συνδικάτο.

Υπονομεύεται και από τις δυνάμεις εκείνες που τάχα αντιπολιτεύονται την κυβερνητική πολιτική, όπως στην ένωση ΗΣΑΠ που την πλειοψηφία έχουν δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΛΜΑ) που δεν μπορούν τάχα να πάρουν απόφαση γιατί πάνε για εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ