Τρίτη 25 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Παραπέμπονται 64 κατηγορούμενοι

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Γ. Μπρης, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ζητά την παραπομπή σε δίκη 64 κατηγορουμένων για την υπόθεση της «Ζήμενς». Στην πρότασή του περιγράφονται οι... διαδρομές της μίζας για τη σύμβαση 8002 της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ το 1998. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι δωροδοκίες έφτασαν τουλάχιστον στα 69,9 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και 17 Γερμανοί, ενώ επισημαίνεται ότι για τη διερεύνηση της υπόθεσης έπρεπε να ανοίξουν εκατοντάδες τραπεζικοί λογαριασμοί. Ο εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν: 19 κατηγορούμενοι για ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 που επισύρει ποινική ισόβιας κάθειρξης και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, 14 κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη του ΟΤΕ, για παθητική δωροδοκία, επίσης με το νόμο περί καταχραστών, και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, 8 κατηγορούμενοι υπάλληλοι εταιρείας συμβούλων για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία, 14 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και 8 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μία κατηγορούμενη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το συνολικό κόστος της επίμαχης σύμβασης υπολογίζεται στα 236 δισ. δραχμές. Κατά την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα χρηματικά ποσά που χρησιμοποιήθηκαν για να δωροδοκηθούν κρατικοί αξιωματούχοι, «μετατοπίστηκαν» στο κόστος της σύμβασης με σκοπό να πάρει τη... «δουλειά» η «Ζήμενς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ