Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «360 CONNECT»
Σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι ενόψει συγχωνεύσεων

Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης συμμετείχαν στη χτεσινή πανεργατική πανελλαδική απεργία

Από παλιότερη κινητοποίηση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών
Από παλιότερη κινητοποίηση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι εργαζόμενοι της «360 Connect» προκειμένου να μην πληρώσουν το «μάρμαρο» των εξαγορών και των συγχωνεύσεων ανάμεσα στις επιχειρήσεις του κλάδου. Την ανησυχία των εργαζομένων πυροδοτεί η εξαγορά της «360 Connect» από τη HOL, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της τελευταίας από τη «Vodafone».

Υπενθυμίζουμε πως η «360 Connect» δημιουργήθηκε το Δεκέμβρη του 2013, και σε αυτή μεταφέρθηκαν 480 εργαζόμενοι της HOL που απολύθηκαν μέσα σε μια νύχτα και με εκβιαστικό τρόπο οδηγήθηκαν στο νέο εργοδότη, με μειώσεις μισθών που έφτασαν το 20%.

Το επιχειρησιακό σωματείο, που συναντήθηκε με εκπροσώπους της εργοδοσίας, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως οι τελευταίοι «δεν εγγυήθηκαν για καμία θέση εργασίας και αποδέχτηκαν ότι θα συνεχιστεί το άθλιο καθεστώς με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με τους μισθούς εξαθλίωσης». Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε μαζική Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στη χτεσινή απεργία και τη διεκδίκηση, μεταξύ άλλων αιτημάτων, επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

«Κανένας εφησυχασμός!», είναι το κάλεσμα του σωματείου καθώς η εργοδοσία προσπαθεί να καλλιεργήσει την επανάπαυση, επαναφέροντας τους μισθούς των «παλιών» εργαζομένων. «Είναι κατάκτηση της δράσης και του προσανατολισμού του σωματείου μας το γεγονός ότι οι μισθοί των απολυμένων της HOL, που τώρα εργάζονται στην "360 Connect", θα επανέλθουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν τις 18/12/2013», υπογραμμίζει, και προσθέτει πως αυτό πρέπει να κατοχυρωθεί μέσα από την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης.

Ταυτόχρονα, διαμηνύει πως δεν αποδέχεται το διαχωρισμό των εργαζομένων και απαιτεί ίσα δικαιώματα και μισθούς για όλους: «Ο διαχωρισμός των συναδέλφων σε νέους και παλιούς, σε μερικής και πλήρους απασχόλησης, θα αξιοποιηθεί από την εργοδοσία για περαιτέρω εντατικοποίηση. Δε πρέπει να επιτρέψουμε να μας βάλουν τεχνητούς διαχωρισμούς», τονίζει.

«Δεν μπορεί, και δεν πρέπει να είναι, υπόθεση των εργαζομένων το για ποιον εργοδότη εργαζόμαστε», σημειώνει η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη «Vodafone - HOL». Οπως επισημαίνει, οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως «η δημιουργία της "360 Connect" τελικά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ελιγμός της "Hellas on Line", ούτως ώστε να είναι πιο εύκολο να πωληθεί, και ταυτόχρονα να μειωθεί το "εργατικό κόστος", όπως οι εργοδότες αποκαλούν τους μισθούς μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ