Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Παραίτηση υπουργού λόγω σκανδάλου

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Αννα Μάτο, ανακοίνωσε την παραίτησή της, την Τετάρτη, για να μην προκληθεί ζημιά στο κόμμα της, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP), όπως είπε, του οποίου το τελευταίο διάστημα στελέχη αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά.

Συγκεκριμένα, διενεργείται δικαστική έρευνα που εμπλέκει 43 πρόσωπα που σχετίζονται με το Λαϊκό Κόμμα, ανάμεσά τους και τον πρώην σύζυγο της υπουργού, Χεσούς Σεπούλβεδα. Επίσης, εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς, φοροδιαφυγής, ευνοιοκρατίας και ξεπλύματος χρήματος 3 πρώην ταμίες του κόμματος. Επικεφαλής του δικτύου διαφθοράς φέρεται ο επιχειρηματίας Φρανσίσκο Κορέα, που εμφανίζεται να δώρισε μεγάλα ποσά στο κόμμα προκειμένου η τεχνική εταιρεία του να πάρει έργα σε μια σειρά από δήμους που ελέγχονται από το κυβερνών κόμμα.

Το νέο αυτό σκάνδαλο βεβαίως είναι σύμπτωμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που ζει και τρέφεται από το μεγαλύτερο σκάνδαλο, αυτό της ατομικής ιδιοποίησης των αποτελεσμάτων της κοινωνικής παραγωγής. Επίσης, είναι άκρως υποκριτικές οι κορόνες των άλλων αστικών και οπορτουνιστικών δυνάμεων που δήθεν καταγγέλλουν το σημερινό σκάνδαλο, αλλά στην πραγματικότητα στηρίζουν τη διαιώνιση του ίδιου βάρβαρου συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ