Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες καταγγελίες για απόπειρες χρηματισμού βουλευτών

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευ. Κουτζαμάνη προκάλεσε καταγγελία της βουλευτού των ΑΝΕΛ Στ. Ξουλίδου περί απόπειρας χρηματισμού της με 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ). Την καταγγελία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος, ο οποίος υποστήριξε πως το πρόσωπο που επιχείρησε τη δωροδοκία είναι στενός συνεργάτης του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη.

Οι καταγγελίες έγιναν, βράδυ Τρίτης, σε εκπομπή του σταθμού «BLUE SKY», με την Στ. Ξουλίδου να λέει ότι το «γαλάζιο» στέλεχος που επιχείρησε να την χρηματίσει της έστειλε e-mail, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Μελάς έχει ήδη χρηματιστεί για να ψηφίσει ΠτΔ. Ο Μελάς παρενέβη στην εκπομπή διαψεύδοντας την καταγγελία. Σε χθεσινή παρέμβασή της, στο «MEGA», η Στ. Ξουλίδου ανέφερε ότι η προσφορά τής έγινε τηλεφωνικά και αρχικά θεώρησε την πρόταση ως μη σοβαρή υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο Ν. Μηταράκης διέψευσε ότι το εν λόγω πρόσωπο πρόκειται για συνεργάτη του, ενώ με μια σειρά δηλώσεις του, ο Π. Καμμένος ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη και ανέφερε ότι έχει καταθέσει ήδη στον εισαγγελέα για τη συγκεκριμένη καταγγελία, αλλά - όπως είπε - δεν διέθετε τότε στοιχεία για να την στηρίξει. Πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει σχετικά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του διευθυντή του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππά. Ο Π. Καμμένος επέμεινε ότι το άτομο που προσέγγισε την Ξουλίδου είναι «κολλητός» υπουργών της ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα «κάλυψε» τον βουλευτή του, Π. Μελά, λέγοντας ότι δεν τα έχει πάρει για να στηρίξει ΠτΔ...

Ανάσυρση της υπόθεσης «κουμπαρά»

Κατόπιν αυτών, η υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά» και της εξαγοράς ψήφων βουλευτών για την εκλογή ΠτΔ ανασύρθηκε από το αρχείο και η Εισαγγελία Εφετών, μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου την Τετάρτη, διενεργεί σχετική έρευνα των νέων καταγγελιών διά του αντεισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλου.

Επιπρόσθετα, μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Μελάς, σε βάρος του ατόμου που φέρεται να προσέγγισε την Στ. Ξουλίδου και κατά παντός υπευθύνου για τη συγκεκριμένη υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας που καταγγέλλει η βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος αντιεισαγγελέας Εφετών, στην πρώτη φάση της διερεύνησης καταγγελιών περί σχεδίου χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή ΠτΔ - στις οποίες είχε προχωρήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News» - είχε καλέσει πολιτικούς, επιχειρηματίες, εκδότες, χωρίς ωστόσο να προκύψει, σύμφωνα με όσα είχαν δημοσιοποιηθεί, καμία ένδειξη τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Χθες κατέθεσαν στον Π. Παναγιωτόπουλο η Στ. Ξουλίδου και ο Π. Μελάς, ενώ μεταξύ των επόμενων μαρτύρων που καλεί άμεσα ο εισαγγελέας περιλαμβάνονται ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης. Στην πορεία της έρευνας θα κληθεί και το άτομο που καταγγέλλει η Στ. Ξουλίδου. Ο εισαγγελέας ζήτησε ήδη άρση τηλεφωνικού απορρήτου της βουλευτή των ΑΝΕΛ, καθώς και τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα μηνύματα στην ιστοσελίδα «κοινωνικής δικτύωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ