Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζικά διαδήλωσαν ο απεργοί στη Θεσσαλονίκη

Από τη μαζική συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου
Από τη μαζική συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου
Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία έγινε χτες από το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Η μάχη ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, με περιφρούρηση σε μια σειρά μεγάλους χώρους δουλειάς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα: Σε εργοστάσια στη ΒΙΠΕ, σε εταιρείες πληροφορικής (MLS), στον ΟΤΕ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε νοσοκομεία, σε σχολεία, σε εργοτάξια και σε εμπορικές επιχειρήσεις («Αττικα», ΝΟΤΟΣ, ΧΟΝΤΟΣ, κ.ά.).

Από τα στοιχεία που ξεχώρισαν στην απεργιακή συγκέντρωση, είναι η συμμετοχή με δικό τους μπλοκ των εργαζομένων του Μετρό, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις και την επιθετικότητα της κατασκευάστριας κοινοπραξίας. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν, επίσης, οι σπουδαστές των δημόσιων και ιδιωτικών σχολών, οι φοιτητές, οι μαθητές.

Ιδιαίτερα μαχητικό ήταν το μπλοκ των Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας που διαδήλωσαν ενάντια στην υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και απαίτησαν σίτιση - στέγαση - μεταφορές δωρεάν για όλους, ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των οικογενειών τους για τις σπουδές τους, αξιοπρεπείς υποδομές, δωρεάν σημειώσεις, μόνιμο προσωπικό καθηγητών.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό και των εργαζομένων στο εμπόριο. Ενώθηκαν σε μια πορεία στην Αριστοτέλους και συγκροτημένα κατευθύνθηκαν προς το χώρο της συγκέντρωσης, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στη συγκέντρωση, μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Εκ μέρους της ΠΟΕΕΠ και των απεργών της «Coca Cola» μίλησε ο Γιώργος Ευθυμιάδης. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.


Στιγμιότυπο από την πορεία
Στιγμιότυπο από την πορεία

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ