Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Η «αξιολόγηση δομών» δεν γίνεται για το συμφέρον του λαού

Ανακοίνωση με αφορμή το έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών σε δήμους και περιφέρειες

Στο έγγραφο που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, με το οποίο ζητά να αξιολογήσουν τις δομές με συγκεκριμένους όρους, αναφέρεται ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας ΟΤΑ του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προσπαθεί «να ντύσει με το μανδύα της "αξιολόγησης", της νομιμοφάνειας και της "αναγκαιότητας" τη νέα συρρίκνωση των υπηρεσιών των ΟΤΑ και τις επόμενες διαθεσιμότητες - απολύσεις».

Το υπουργείο, σημειώνει η Γραμματεία, παρουσιάζει την «αξιολόγηση» των δομών ως ουδέτερο ζήτημα, κρύβοντας ότι «θα συμβαδίζει με μειώσεις στις δαπάνες για προσλήψεις προσωπικού, για υπερωριακή απασχόληση, για προμήθειες, με ιδιωτικοποιήσεις κ.ά. και θα σημάνει την παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών, την αδυναμία κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών. Η ζητούμενη αξιολόγηση των δομών έρχεται σαν συνέχεια των κυβερνητικών και ευρωενωσιακών αποφάσεων για το προχώρημα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στη Δημόσια Διοίκηση και όσων περιγράφονται στην "Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2014 - 2016". Πατάει στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις του "Καλλικράτη" (...).

Για όλα αυτά η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ και ιδιαίτερα οι παρατάξεις "Συνδικαλιστική Ανατροπή" (ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ), ΔΑΚΕ και ΑΣΚ - ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) δε λένε κουβέντα. Για άλλη μια φορά επέλεξαν να υιοθετήσουν την αστική κριτική προσέγγιση του "Διοικητικού Επιμελητηρίου" (ΔΕΕ), και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι φταίει η μεθοδολογία που θέλει το υπουργείο Εσωτερικών να ακολουθήσει και η αναξιοπιστία του αξιολογητή! Κι αν τα αλλάξουμε αυτά μπορεί να έχουμε μια "καλή" αξιολόγηση, με αυτήν την εξουσία, με αυτό το θεσμικό πλαίσιο!».

Η Γραμματεία, αναφερόμενη στους άξονες της «αξιολόγησης», επισημαίνει:

«Ο "εξορθολογισμός στη διάρθρωση των οργανωτικών δομών" των ΟΤΑ (...) σημαίνει καταργήσεις, συγχωνεύσεις υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων (...) Η αναφερόμενη "βελτίωση διαχείρισης πόρων" σημαίνει αποδοχή των κουτσουρεμένων ΚΑΠ, προώθηση της λογικής της σχέσης "κόστους - οφέλους", της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας.

(...) Η "αξιοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού" σημαίνει απολύσεις, ΙΔΑΧ κ.ά., "αξιολόγηση" προσώπων και "κινητικότητα", ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των Προγραμμάτων και των ΚΟΙΝΣΕΠ, παραπέρα χτύπημα της σταθερής δουλειάς και της δυνατότητας κάλυψης των αναγκών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, στην καθαριότητα, στο πράσινο κ.λπ.».

Καταλήγοντας η Γραμματεία προβάλλει τις βασικές κατευθύνεις πάλης: «Απόρριψη της "αξιολόγησης δομών και προσώπων", να σταματήσουν οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, οι συμπράξεις και οι ιδιωτικοποιήσεις. Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Να σταματήσει ο λεγόμενος επανέλεγχος των ΙΔΑΧ. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Υπηρεσίες των ΟΤΑ που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς χαράτσια, τροφεία και τέλη. Απαντάμε αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ