Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
Να γυρίσουμε την πλάτη στη λογική του τάχα «μικρότερου κακού»

Σε συγκέντρωση της ΤΟ Ρεθύμνου του ΚΚΕ μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/11 η πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Ρεθύμνου του ΚΚΕ, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η θέση του ΚΚΕ» και κεντρικό ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων, ο Τ. Δημουλάς αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η συζήτηση γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ). Ξεκαθάρισε τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν για ΠτΔ, όχι επειδή διαφωνεί με τα πρόσωπα, αλλά γιατί είναι πολιτικά αντίθετο με το ρόλο που παίζει ο ΠτΔ ως θεσμός, που καλείται να υπογράφει τις αντιλαϊκές υπουργικές αποφάσεις και τα διατάγματα. Οτι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει στη λογική των 180 ή 120 βουλευτών και κανείς δεν μπορεί να αθροίσει την ψήφο του στα εκλογικά κόλπα αυτών που λένε πως είναι ευκαιρία να πέσει η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές ή εκείνων που λένε ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης για να συνεχίσει το αντιλαϊκό της έργο η σημερινή κυβέρνηση.

Επίσης, ο Τ. Δημουλάς σημείωσε πως ο λαός δεν πρέπει να προσδοκά τίποτα καλό από τις διεργασίες που γίνονται στο αστικό πολιτικό σύστημα για να βρεθεί κάποια συναίνεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, γιατί αυτό αφορά τη μακρόπνοη σταθεροποίηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Ποτέ δεν πρόκειται όμως να ταυτιστούν τα συμφέροντα και οι ανάγκες της αστικής τάξης με αυτά της εργατικής τάξης, του λαού. Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του, να μην εμπιστεύεται τους νέους σωτήρες τύπου ΣΥΡΙΖΑ, να γυρίσει την πλάτη στη λογική του «μικρότερου κακού», που τόσο την έχει πληρώσει στο παρελθόν.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως κάθε μέρα δίνει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και προσαρμογής στην αστική τάξη, στην ΕΕ και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ότι η δική του συνταγή διαχείρισης της κρίσης είναι καλύτερη από αυτήν της συγκυβέρνησης. Είναι επικίνδυνος γιατί εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις στο μονόδρομο της ΕΕ και σε αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.

Η απάντηση της εργατικής τάξης και του λαού βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στην ύπαιθρο, στα πανεπιστήμια. Στην ανασύνταξη του εργατικού και γενικότερου κινήματος. Στην οργάνωση της πάλης παντού όπου βρίσκονται ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία για τις δικές τους ανάγκες, για τα δικά τους δικαιώματα. Στο δυνάμωμα της κοινής τους πάλης και τη συγκρότηση της δικής τους συμμαχίας, της Λαϊκής Συμμαχίας.

Μετά την ομιλία έγινε συζήτηση γύρω από τους κεντρικούς άξονες που έθεσε η ομιλία, αλλά και τη συνολικότερη πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ