Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΖΑ
Αντιμέτωπη μετά την καταστροφή και με πλημμύρες

Τεράστια τα προβλήματα από τις πλημμύρες στη Γάζα
Τεράστια τα προβλήματα από τις πλημμύρες στη Γάζα
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Η πολύπαθη Γάζα, από τον πολύχρονο αποκλεισμό και τις τεράστιες καταστροφές από την πρόσφατη ισραηλινή επιδρομή, είναι αντιμέτωπη και με άλλα σοβαρά προβλήματα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) έχει κηρύξει την πόλη της Γάζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς βρίσκεται σκεπασμένη από τα νερά με τις ανύπαρκτες υποδομές να κάνουν την κατάσταση του πληθυσμού αφόρητη. Οι μεγάλες πλημμύρες ανάγκασαν εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, που προστίθενται στους πάνω από 100.000 κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του στρατού του Ισραήλ το περασμένο καλοκαίρι, που στοίχισαν και τη ζωή σε πάνω από 2.000.

Επίσης, η υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 63 σχολεία στην Πόλη της Γάζας και 43 σχολεία στη Βόρεια Γάζα έκλεισαν εξαιτίας των πλημμυρών.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων της UNRWA στη Γάζα, Ρόμπερτ Τέρνερ. αναφέρει ότι η Υπηρεσία ανησυχεί ιδιαίτερα για τις οικογένειες που βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση στέγης.

Η Υπηρεσία έχει στήσει κέντρο διαχείρισης της κρίσης στην πόλη της Γάζας, προμηθεύοντας καύσιμα για γεννήτριες και αντλίες νερού. Προσφέρει πόσιμο νερό και στοιχειώδεις υγειονομικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Πυρ εναντίον διαδηλωτών στη Δ. Οχθη

Σε διαμαρτυρία χτες στη Βόρεια Δυτική Οχθη, κοντά στην πόλη Ναμπλούς, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, στρατιωτικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας Ιταλός πολίτης, ο 30χρονος Πάτρικ Κόρσι. Ο συγκεκριμένος συμπαραστέκονταν στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και χτυπήθηκε από σφαίρα στο στήθος, με την κατάστασή του, στο νοσοκομείο της Ραμάλα όπου μεταφέρθηκε, να κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες, όπως καταγγέλλεται από αυτόπτες μάρτυρες σε παλαιστινιακά ΜΜΕ, πυροβόλησαν στο ψαχνό από 40 μέτρα απόσταση εναντίον 400 διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ