Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Διαρκή «χτυπήματα» «Ταλιμπάν»

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Την παραίτησή του υπέβαλε προχτές ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ, στρατηγός Ζαχίρ Ζαχίρ, μετά τις απανωτές επιθέσεις «Ταλιμπάν» που φτάνουν να είναι πλέον καθημερινές. Στην πρωτεύουσα έχουν γίνει τουλάχιστον εννέα επιθέσεις το τελευταίο 15ήμερο.

Χτες, τουλάχιστον εννιά άτομα σκοτώθηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας, στη διάρκεια κηδείας στη βόρεια επαρχία Μπαγλάν.

Το περασμένο Σάββατο, «Ταλιμπάν» και δυνάμεις ασφαλείας αντάλλασσαν - σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία - πυροβολισμούς επί 3-4 ώρες όταν οι πρώτοι επιτέθηκαν σε ξενώνα φιλοξενίας για εργαζόμενους σε διεθνείς «ανθρωπιστικές» οργανώσεις, μέσα στην πρωτεύουσα. Εκπρόσωπος των «Ταλιμπάν» δήλωσε ότι η επίθεση έγινε σε «μυστικό κέντρο χριστιανικής ιεραποστολής που είναι και υπηρεσία πληροφοριών».

Από την επίθεση, σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις Νοτιοαφρικανοί πολίτες.

Στο μεταξύ, στη νότια επαρχία Χελμάντ, ο στρατός συνέχιζε τις μάχες με ένοπλους «Ταλιμπάν» που είχαν καταφέρει να εισβάλουν στον περίβολο σημαντικής στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ («Camp Bastion») που βρετανικές και αμερικανικές δυνάμεις παρέδωσαν στους Αφγανούς μόλις πριν από ένα μήνα.

Λίγο πριν την επίσημη αναχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της ΝΑΤΟικής αποστολής από τη χώρα, οι νέες επιθέσεις ανατροφοδοτούν διαρκώς τη συζήτηση για την «ασφάλεια» στο Αφγανιστάν και τους σχεδιασμούς για την «εγγύησή» της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ