Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ
Αγώνας και ενότητα των εργαζομένων στον κλάδο

Σε επαγρύπνηση, αγώνα και ενότητα των εργαζομένων σε όλο τον κλάδο καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), με αφορμή τις συγχωνεύσεις - εξαγορές και τελευταίο «επεισόδιο» την απόκτηση του 91% των μετοχών της «HOL» από τη «Vodafone» και την ταυτόχρονη εξαγορά της «360 Connect» από τη «HOL».

Το ΣΕΤΗΠ τονίζει πως το επιχειρησιακό σωματείο έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση των εργαζομένων και Γενική Συνέλευση μέσα από την οποία αποφάσισε μια σειρά διεκδικήσεις, μεταξύ των οποίων και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Αντίστοιχη ήταν το προηγούμενο διάστημα και η δική του παρέμβαση: «Το ΣΕΤΗΠ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλάι των εργαζομένων της "360 Connect". Δεν υποχωρήσαμε στις εκβιαστικές απολύσεις 450 συναδέλφων σε μια νύχτα από την "HOL" και τις μειώσεις μισθών έως και -20%. Βοηθήσαμε τους συναδέλφους μας να οργανωθούν και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Δώσαμε και δίνουμε τις μάχες ενιαία και συντονισμένα σε ταξική κατεύθυνση. Δεν υποχωρήσαμε στη μοιρολατρία και την αποδοχή της "παντοδυναμίας" των μονοπωλίων», αναφέρει το Συνδικάτο.

Υπενθυμίζει πως οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν ζήσει εξαγορές, συγχωνεύσεις, πτωχεύσεις εταιρειών και στήσιμο νέων μέσα σε μια νύχτα, μετακίνηση προσωπικού και εργολαβίες, με κοινό παρονομαστή την προσπάθεια των μονοπωλίων να επιβάλουν μειώσεις μισθών, απολύσεις, αλλαγή συμβάσεων προς το χειρότερο, συνολική χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών: «Ας αναρωτηθούμε τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι:

  • Στον ΟΤΕ, από τη δημιουργία της "Oteplus" και της "e-Value"; Μειώσεις μισθών, εθελούσιες, αύξηση των ωρών εργασίας, επινοικιαζόμενη και δανεική εργασία.
  • Στην "Wind" από την εξαγορά της "Q" και της "Tellas"; Δραματική μείωση των θέσεων εργασίας, εντατικοποίηση και τρομοκρατία.
  • Στην "Forthnet" τη στιγμή που η διοίκηση πανηγύριζε για τα κέρδη της; Νέο γύρο επίθεσης με απολύσεις και τρομοκρατία.
  • Στη "Nokia" από την αύξηση κερδών; Πετσόκομμα επιδομάτων και παροχών και προσλήψεις με αποδοχές πολύ κάτω από αυτές που ισχύουν για τους παλιότερους εργαζόμενους».

Τέλος, καλεί σε αγώνα με συντονισμό των επιχειρησιακών σωματείων σε κάθε όμιλο και του κλαδικού που συνενώνει όλους τους εργαζόμενους, και ενότητα όχι στον τίτλο αλλά στην ουσία και το περιεχόμενο της δράσης: «Οργάνωση σε κάθε όμιλο, οργάνωση σε κλαδικό επίπεδο και μάχη για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Μιας σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο! Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ