Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
Περιβαλλοντικό... «ευρω - ψαλίδι» για κτηνοτρόφους

Να μην εφαρμοστούν οι νέοι όροι καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους των μειονεκτικών περιοχών της χώρας, ώστε να καταβάλλεται απρόσκοπτα σε όλους, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης τονίζεται πως «η αυστηροποίηση των όρων καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους των μειονεκτικών περιοχών, και ιδιαίτερα των νησιωτικών, όπου με περιβαλλοντικά προσχήματα τριπλασιάζεται ο αριθμός των στρεμμάτων ανά ζωική μονάδα, θα έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι να μη δικαιούνται αποζημίωσης. Οι αποκλεισμοί αυτοί που αφορούν φτωχούς κτηνοτρόφους με οριακά προβλήματα επιβίωσης, θα έχουν σαν αποτέλεσμα το ξεκλήρισμά τους, τον οικονομικό μαρασμό, την εγκατάλειψη και την ερήμωση των μειονεκτικών περιοχών της χώρας, με σοβαρές αρνητικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνέπειες».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας: «Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να μην εφαρμοστούν οι νέοι όροι, έτσι ώστε να καταβάλλονται απρόσκοπτα σε όλους τους κτηνοτρόφους των μειονεκτικών περιοχών εξισωτικές αποζημιώσεις;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ