Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Να ενισχυθεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Προ των ευθυνών της θέτει την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη, αναφορικά με την αντιμετώπιση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση επισημαίνεται πως από την προκαταρκτική έκθεση των κοινοτικών επιθεωρητών, η οποία αφορά στον τρόπο εφαρμογής της νομοθεσίας για τις σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, καθώς και από τις επιστολές που ανταλλάχτηκαν ανάμεσα στο υπουργείο Γεωργίας και τον αρμόδιο επίτροπο, προκύπτουν σημαντικές κυβερνητικές ευθύνες. Και αυτό γιατί στη χώρα μας «είναι πλημμελής ο τρόπος αντιμετώπισης των κατευθύνσεων για τις σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, ενώ ο τρόπος χειρισμού των υλικών υψηλού κινδύνου στα σφαγεία είναι απαράδεκτος», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό που αντιμετωπίζει η Κτηνιατρική Υπηρεσία, αλλά και τη διάθεση των κοινοτικών κονδυλίων, όχι για προσλήψεις, αλλά για κάλυψη υπερωριών, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή των απαιτήσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών. Εξάλλου, συνεχίζει ο βουλευτής του κόμματος, δημιουργούνται σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία της διαχείρισης των κονδυλίων, την αναγκαιότητα εφαρμογής του λογιστικού συστήματος, όπως επίσης και στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διοικεί την Κτηνιατρική Υπηρεσία, επιτρέποντάς της να εμφανίζεται ότι χαράζει η ίδια την κτηνιατρική πολιτική της χώρας (π.χ., παροχή στοιχείων για τις σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες στην ΕΕ).

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης, ρωτά τον υπουργό Γεωργίας, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να καλύψει τις ανάγκες σε νέο προσωπικό στην Κτηνιατρική Υπηρεσία και με ποιον τρόπο προτίθεται να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, καθιστώντας την αποτελεσματική στη διαχείριση και αξιοποίηση και των κοινοτικών κονδυλίων για την αντιμετώπιση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας και των άλλων νοσημάτων ζώων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ