Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Αιτήματα προς το Δήμο Αθήνας

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων - σχετικά με τα ανεξόφλητα χρέη (από τέλη καθαριότητας και φωτισμού) - που προκύπτουν μεταξύ πρώην και νυν καταστηματαρχών με έδρα το Δήμο Αθήνας, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), με επιστολή της προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Αθήνας. Με την ίδια επιστολή, η ΠΟΜΙΔΑ, ζητά την ικανοποίηση και μιας σειράς άλλων αιτημάτων των ιδιοκτητών.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία με την επιστολή της υποστηρίζει ότι πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων στο δήμο, διαμαρτύρονται ότι ζητούνται από αυτούς να καταβάλουν οφειλές από τέλη κατάληψης πεζοδρομίων ή πλατειών και κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα καθώς και τέλη φωτισμού των χώρων αυτών, που άφησαν ανεξόφλητες προηγούμενοι ενοικιαστές των καταστημάτων τους. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητάει η απαίτηση των οφειλών να απευθύνεται προς τους οφειλέτες και όχι στους νέους ενοικιαστές.

Επίσης, ζητάει να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε η ΔΕΗ να στέλνει στο δήμο στο τέλος κάθε μήνα κατάσταση των παροχών που διακόπηκαν, ώστε ο δήμος να ενημερώνει τους αντίστοιχους ιδιοκτήτες να δηλώνουν τα ακίνητά τους ως μη ρευματοδοτούμενα προκειμένου να πληρώσουν μειωμένα δημοτικά τέλη κατά 20%.

Τέλος, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να καθοριστούν διαβαθμίσεις στη χρέωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού ανάλογα με τη φύση της χρήσης κάθε χώρου και την παραγωγή απορριμμάτων από την κάθε χρήση. Επίσης, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ που εκδίδει τους σχετικούς λογαριασμούς να καταστεί δυνατή η χρέωση των λογαριασμών της με τα διαφοροποιημένα αυτά τέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ