Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Λόγους διαδικαστικούς επικαλείται το υπουργείο

Σε ...διαδικαστικούς λόγους απέδωσε τις καθυστερήσεις πληρωμών διαφόρων κατηγοριών εκπαιδευτικών, που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις έργου, χθες στη Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας, Φίλιππος Πετσάλνικος, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Χουρμουζιάδη. Ο τελευταίος υποστήριξε ότι αυτή η πρακτική συνιστά υπονόμευση του εκπαιδευτικού έργου.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την πολιτική του υπουργείου του, ο υφυπουργός Παιδείας Φίλιππος Πετσάλνικος σημείωσε ότι «υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση για καθαρά διαδικαστικούς λόγους», αφού, όπως είπε, το κονδύλι για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών «ανήκει στις δράσεις, τις χρηματοδοτούμενες από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης». Οσον αφορά την εργασία τα Σαββατοκύριακα εκπαιδευτικών από την περασμένη χρονιά, υποστήριξε πως υπήρξαν διαδικαστικά προβλήματα σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών των δημοσίων ΙΕΚ έκανε λόγο για ποσά που έπρεπε να βρεθούν «πέραν του προϋπολογισμού».

«Οταν κρατάτε έναν εκπαιδευτικό απλήρωτο, κ. υπουργέ, σημαίνει ότι θανατώνετε τη διάθεσή του για να διδάξει», σημείωσε, παίρνοντας το λόγο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, τονίζοντας πως «δεν μπορείτε να βρείτε πιο αποτελεσματικό τρόπο για να υπονομεύσετε μια εκπαιδευτική διαδικασία». Παράλληλα, αναφερόμενος προς το υπουργείο σχετικά με τις διαδικασίες πρόσληψης, σημείωσε: «Η πρόταση μας είναι κ. υπουργέ: Προχωρήστε σε μια κανονική διαδικασία πρόσληψης και όχι σε αυτή την περίεργη διαδικασία της πρόσληψης με σύμβαση έργου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ