Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με ηθοποιούς του ΚΘΒΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ), εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης από την κυβέρνηση, αλλά και η απόφαση των εργαζομένων του να αντιδράσουν αγωνιστικά στην απαξίωση του Οργανισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, με την Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των Ηθοποιών.

Οι εργαζόμενοι, από την προηγούμενη βδομάδα έχουν προχωρήσει σε στάσεις εργασίας και συνεχίζουν τον αγώνα τους και τις επόμενες μέρες. Ετσι, χτες Παρασκευή, πραγματοποίησαν νέα στάση εργασίας. Την Τετάρτη 10/12 προγραμματίζουν και πάλι στάση εργασίας και από την Πέμπτη 11/12 θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι (ηθοποιοί, διοικητικοί και τεχνικοί) αντιδρούν στη συνεχιζόμενη απαξίωση του Οργανισμού. Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την επαναφορά της κρατικής επιχορήγησης (περικόπηκε κατά 40%) σε προηγούμενα επίπεδα και την άμεση λύση των χρόνιων προβλημάτων του Οργανισμού, όπως π.χ. το χρέος της Οπερας που φορτώθηκε στον Οργανισμό με ευθύνη της πολιτείας.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνέχιση λειτουργίας του ΚΘΒΕ λόγω του οικονομικού του στραγγαλισμού. Οπως είπαν, η συρρίκνωση των παραγωγών φανερώνει τη δυσκολία που ήδη αντιμετωπίζει το ΚΘΒΕ να ανταποκριθεί στον πολιτιστικό του ρόλο. Επίσης, σημείωσαν πως ο εθελοντισμός που προωθεί η διοίκηση του ΚΘΒΕ σηματοδοτεί συνέχιση της υποχρηματοδότησης και συντήρηση της απαξίωσής του.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του ΚΘΒΕ. Ενημέρωσε για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τα προβλήματα της λειτουργίας και των εργαζομένων του ΚΘΒΕ, με πιο πρόσφατη την Αναφορά που κατέθεσε με το κείμενο των εργαζομένων για τα παραπάνω θέματα.

Τέλος, σημείωσε, πως τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το ΚΘΒΕ, που αποτελούν απόρροια της μειωμένης κρατικής επιχορήγησής του, είναι θέμα καθαρά πολιτικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ