Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ
Γενικολογίες και ... συναντήσεις με την κυβέρνηση

Στις γνωστές γενικολογίες, στα ευχολόγια και την πολιτική της «καμένης γης» κινήθηκε, χτες, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, κατά την κοινή συνεδρίαση της Ενωσης με τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων για την Τοπική Διοίκηση και τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015.

Στάθηκε, όπως και οι άλλες παρατάξεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ, στις μεγάλες περικοπές των πόρων της Τοπικής Διοίκησης από την κυβέρνηση και στην ανάγκη εύρεσης λύσης μέσα από συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, «αν συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, φοβάμαι πολύ ότι σε λίγο δε θα μπορούμε να προσφέρουμε πλέον καμία άλλη υπηρεσία, πλην των ανταποδοτικών. Είμαστε ένα βήμα πριν την κατάρρευση των κοινωνικών μας δομών και υπηρεσιών. Δε θα έχουμε χρήματα ούτε καν για να συντηρήσουμε τα δημόσια σχολεία».

Απαντώντας στα λεγόμενα τόσο του Γ. Πατούλη όσο και των ομιλητών από τις άλλες παρατάξεις, ο δήμαρχος της Πάτρας και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Πελετίδης, είπε πως «αρκεί απλά μια περιγραφή της κατάστασης που έχουμε στους δήμους για να δοθεί μια απάντηση στο τι θα γίνει αύριο με τη χρηματοδότηση των δήμων; Μας αρκεί αυτό που ειπώθηκε στην εισήγηση ότι θα προχωρήσουν οι δήμοι με ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων από την πολιτεία, από την κεντρική κυβέρνηση;», και ρώτησε τους υπόλοιπους αιρετούς αν υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν τους καταλαβαίνει. «Τα καταλαβαίνουν όλα. Πολιτική τους αντίληψη και εφαρμογή της πολιτικής τους είναι να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Οταν χάνει ο λαός, όταν δεν μπορούμε να του ικανοποιήσουμε τις βασικές του ανάγκες, όταν δεν μπορούμε να λύσουμε βασικά ζητήματα, πού πάνε όλα αυτά τα χρήματα;».

Αναρωτήθηκε επίσης αν οι κυβερνώντες θα τρομοκρατηθούν από τη σημερινή συγκέντρωση. «Είναι σε πανικό σήμερα η κυβέρνηση επειδή συγκεντρωθήκαμε εδώ και θα πάμε αύριο σε συνάντηση και θα τους πούμε "εμείς θέλουμε χρήματα"; Θα πάμε να τους πούμε κοινά πράγματα; Κανείς δεν τρομοκρατείται από τους δημάρχους. Τρομοκρατούνται από την ορμή του λαού μας γιατί τότε νιώθουν την ανάσα του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ