Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δεκτά κατά πλειοψηφία ψηφίσματα για Σύρους και Ν. Ρωμανό

Κατά πλειοψηφία έγιναν δεκτά προχτές δύο ψηφίσματα που κατέθεσαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής. Το πρώτο αφορά την ανάγκη συνδρομής της Περιφέρειας Αττικής στο Δήμο της Αθήνας για τη σίτιση και στέγαση των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και την απαίτηση να τούς δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Το δεύτερο ψήφισμα αφορά τον κρατούμενο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που βρίσκεται σήμερα στην 27η μέρα απεργίας πείνας, με το οποίο η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να υλοποιηθεί το αναφαίρετο δικαίωμά του να πάρει εκπαιδευτική άδεια και να παρακολουθήσει τις σπουδές του.

Πιο συγκεκριμένα, το ψήφισμα για τους Σύρους πρόσφυγες έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι οι Σύροι πρόσφυγες κάνουν μέρες τώρα κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε σε χώρες της ΕΕ που αυτοί επιθυμούν και δεν τους παρέχονται λόγω των συνθηκών "Δουβλίνο ΙΙ" και της "SCHENGEN". Σήμερα (σ.σ. προχτές) αντιπροσωπεία των Σύρων προσφύγων ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σίτισης και στέγασης. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο της Αθήνας συμφώνησε να μεριμνήσει ο Δήμος Αθήνας για τη σίτιση και τη στέγασή τους. Προτείνουμε η Περιφέρεια Αττικής να αποφασίσει και να συνδράμει στο αίτημα των Σύρων προσφύγων για τη σίτιση και τη στέγαση τους. Ταυτόχρονα, να απαιτήσουμε να δοθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζονται για να μπορέσουν να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν. Είναι εξάλλου γνωστό ότι για την κατάσταση που βρίσκονται, τεράστια ευθύνη έχει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών της».

Παράλληλα, το κείμενο για τον προφυλακισμένο Ν. Ρωμανό και την απεργία πείνας που κάνει, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «αυτές τις μέρες παρακολουθούμε την απαράδεκτη και αυταρχική στάση της κυβέρνησης και των αρμοδίων που πεισματικά αρνούνται να δώσουν τη δυνατότητα στον προφυλακισμένο Ν. Ρωμανό να σπουδάσει στη σχολή που πέρασε, μετά από πανελλαδικές εξετάσεις, και να βρίσκεται διαμαρτυρόμενος στην 25η ημέρα απεργίας πείνας, διατρέχοντας, σύμφωνα με τους γιατρούς, άμεσο κίνδυνο η ζωή του». Παράλληλα, τονίζεται πως «η στάση αυτή της κυβέρνησης και των αρμοδίων πρέπει να καταδικαστεί και να απαιτήσουμε να δοθεί το δικαίωμα στη μόρφωση και οι αντίστοιχες άδειες που αποτελούν θεσμοθετημένη πρακτική η οποία απορρέει από διεθνείς συνθήκες, για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ