Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
Ακόμη πιο «τσουχτερά» τα διόδια από Ιούλη...

Από 1η Ιούλη κι όχι από το φθινόπωρο θα ισχύσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα ακόμη πιο «τσουχτερά» διόδια στην Αττική Οδό. Η ιδιωτική κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται τη λεωφόρο είναι αποφασισμένη να αυξήσει σημαντικά τις σημερινές τιμές των διοδίων, οι οποίες αποκαλούνται... «συμβολικές», αν και οι προσβάσεις κατά μήκος ακόμη και αυτού του μικρού τμήματος των 17 χιλιομέτρων από το Γέρακα στα Σπάτα που έχει παραδοθεί (μαζί με ένα τμήμα 4 χιλιομέτρων στο ύψος της Εθνικής Οδού) αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο...

Σύμφωνα με στελέχη της κοινοπραξίας, οι νέες τιμές διοδίων που θα ισχύσουν είναι οι εξής:

  • 350 δρχ. (από 200) για τα ΙΧ αυτοκίνητα.
  • 850 δρχ. (από 500) για τα ελαφρά και μεσαία φορτηγά
  • 1.400 δρχ. (από 800) για τα μεγάλα φορτηγά.
  • 150 δρχ. (από 100) για τα δίκυκλα.

Μέχρι τώρα η πληρωμή γίνεται σε τρεις σταθμούς διοδίων (Γέρακα, Παλλήνης, Υμηττού) και με μετρητά, ενώ από τον Οκτώβρη θα τεθούν σε λειτουργία άλλοι δύο σταθμοί διοδίων (Κάντζα, Παιανία), ενώ η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται με άλλους δύο τρόπους: Με ειδική κάρτα (τύπου τηλεκάρτας) ή με τηλεπληρωμή, ένα σύστημα που προϋποθέτει την τοποθέτηση στο παρπρίζ του αυτοκινήτου ενός ειδικού ηλεκτρονικού αυτοκόλλητου πομπού. Βέβαια, από τον επόμενο χρόνο και όσο αυξάνονται τα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου που παραδίδονται στην κυκλοφορία, ανάλογη θα είναι και η αύξηση της τιμής των διοδίων. Σημειώνεται ότι σε πλήρη ανάπτυξη η Αττική Οδός θα διαθέτει 38 σταθμούς διοδίων που θα κυκλώνουν την πρωτεύουσα από την Ελευσίνα ως την Καισαριανή.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η κοινοπραξία, στους μέχρι τώρα 2,5 μήνες λειτουργίας της Αττικής Οδού και ειδικότερα στο τμήμα Γέρακας - Σπάτα, διακινούνται ημερησίως 35.000 οχήματα. Πιο αυξημένη κίνηση παρατηρείται την Παρασκευή και την Κυριακή, ενώ κατά τις εργάσιμες ημέρες, κυκλοφοριακή αιχμή παρατηρείται από τις 7 ως τις 9 το πρωί και από τις 3 ως τις 5 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ