Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παραμένουν απλήρωτοι οι τευτλοπαραγωγοί

Χιλιάδες παραγωγοί αγροτικών προϊόντων παραμένουν απλήρωτοι, ενώ έχουν παραδώσει την παραγωγή τους σε εμπόρους και βιομηχανίες. Ταυτόχρονα, δεν έχουν εισπράξει την επιστροφή του ΦΠΑ για το 2013, την ενίσχυση για τη νιτρορύπανση για τα έτη 2012 - 13, τη βιοκαλλιέργεια, την επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα και τις εξισωτικές αποζημιώσεις, εξαιτίας του σχεδίου δράσης που αποχαρακτηρίζει 11 εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι τευτλοπαραγωγοί, οι οποίοι έχουν παραδώσει εδώ και τρεις μήνες την παραγωγή τους στο μοναδικό εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που έχει απομείνει, στο Πλατύ Ημαθίας και είναι ακόμα απλήρωτοι. Οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, αφού πρώτα πούλησαν τα εργοστάσια και την ποσόστωση ζάχαρης, τώρα αφήνουν απλήρωτους τους εναπομείναντες παραγωγούς, σε ένα προϊόν που πλέον η χώρα μας είναι ελλειμματική.

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, (ΕΟΑΣΛ), ζητάει να εξοφληθούν άμεσα οι παραγωγοί τεύτλων. Καλεί τους παραγωγούς να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, να τους δυναμώσουν, συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές που πραγματοποιούνται για νέα ΔΣ και αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία, γιατί «δυνατοί αγροτικοί σύλλογοι σημαίνει πιο δυνατός ο αγώνας μας, με καλύτερες προϋποθέσεις θα διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ