Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΣΤΙΑΙΑ
Κατακραυγή για τη φασιστική απόφαση του δημάρχου

Την κατακραυγή του δημοκρατικού λαού της Ιστιαίας συνάντησε η φασιστικής έμπνευσης απόφαση του δημάρχου Ιστιαίας, Δημήτρη Νταλιάνη, να μην παραλαμβάνει τις αιτήσεις προσωρινής νομιμοποίησης από τους Αλβανούς μετανάστες της περιοχής. Δύο μόλις 24ωρα μετά από αυτή τη ρατσιστική απόφαση του δημάρχου και μόλις γνωστοποιήθηκε η ενέργειά του, η τοπική κοινωνία αποδοκίμασε αυτές τις μεθόδους.

Ετσι, κάτω από αυτή την κατακραυγή και οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και του λαού της Ιστιαίας, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να δηλώσει «κλινήρης» από 6/6/2001 και αντί αυτού υπέγραφε ο αντιδήμαρχος Ιστιαίας. Εξαφανισμένος λοιπόν από προσώπου γης, καθώς εκκρεμεί και η έκπτωσή του από το αξίωμα (που κατά περίεργο τρόπο δεν προωθεί και ο ΓΓ Περιφέρειας Β. Εξαρχος), αφού ο Δ. Νταλιάνης έχει δηλωθεί ως δημότης Λουτρών Αιδηψού και με βάση το νόμο εκπίπτει του αξιώματος.

Τη φασιστική και ρατσιστική πράξη του φίλου του Κ. Πλεύρη καταδικάζουν και καταγγέλλουν στο λαό της περιοχής η Κομματική Οργάνωση Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ και η Ομάδα Πρωτοβουλίας, την οποία συγκροτούν πάνω από 10 φορείς της περιοχής Ιστιαίας για την κοινωνική ασφάλιση.

«Ο δημοκρατικός λαός του Δήμου Ιστιαίας, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΟ Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ, δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιου είδους πρότυπα. Πολλοί συντοπίτες μας έζησαν στην ξενιτιά και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να σε αντιμετωπίζουν σαν μίασμα.

Με την πράξη αυτή (ο δήμαρχος) δηλώνει για μια φορά ακόμη τα ρατσιστικά και φασιστικά "συνειδησιακά" του πρότυπα. Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας αγωνίζονται ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, έχοντας ανάμεσα στα αιτήματά τους τη νομιμοποίηση, τα ίσα δικαιώματα και την ασφαλιστική κάλυψη όλων των μεταναστών, ο Α. Νταλιάνης ενώνει τη φωνή τους με τους εθνικιστικούς "νεοταξικούς" κύκλους και συμπορεύεται ανοιχτά με όσους πυροδοτούν το μακελειό των λαών των Βαλκανίων, με όσους διαιρούν για να βασιλεύουν, με όσους προσπαθούν να επαναφέρουν τα χιτλερικά ολοκαυτώματα».

Η ΚΟΒ Β. Εύβοιας του ΚΚΕ σημειώνει ότι η «συνείδηση» του δημάρχου Ιστιαίας, δεν αποτελεί τη συνείδηση του λαού μας και καλεί το δημοκρατικό λαό να σταθεί εμπόδιο σε κάθε κίνηση που προσβάλλει τα βαθιά δημοκρατικά αισθήματά του.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Β. Εύβοιας για την κοινωνική ασφάλιση καταγγέλλει ως απαράδεκτο το γεγονός, που καλλιεργεί το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Οι Ελληνες και ξένοι εργάτες, επισημαίνει, διεκδικούν μαζί τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν φύτρωσαν (2022-06-07 00:00:00.0)
Προεκλογικές συγκεντρώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (2010-11-02 00:00:00.0)
Παρακαταθήκες και για τους σημερινούς αγώνες (2005-11-10 00:00:00.0)
Ξεχασμένη από τους κυβερνώντες παρά τις υποσχέσεις (2003-12-04 00:00:00.0)
Τίμησαν τη μνήμη του Καπετάν Ανάποδου (2002-11-06 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν απρόκλητη επίθεση σε στέλεχος του ΚΚΕ (2001-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ