Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλογερίστικες μέθοδοι από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Τις καλογερίστικες μεθόδους με τη νηστεία που «βάφτιζαν» το κρέας ψάρι, μας θυμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος, ο οποίος, με χτεσινές δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ισχυρίστηκε ότι ο νέος «τρομονόμος» «ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ελληνικής Βουλής»!

Σχολιάζοντας την απροθυμία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να συναινέσουν στην ψήφιση του «τρομονόμου», ο υπουργός Δικαιοσύνης ουσιαστικά δήλωσε πως όσοι δεν καταψήφισαν το «τρομονομοθέτημά» του, ήσαν υπέρ της ψήφισής του! Ο Μ. Σταθόπουλος δήλωσε κατά λέξη για τους συναδέλφους του, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Αν ήθελαν να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα μπορούσαν να έρθουν και να πουν "όχι" ή να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία. Αρα, σημαίνει ότι σιωπηρώς - έστω - συμφωνούν. Δεν ήξεραν ότι η απουσία τους θα διευκόλυνε την ψήφιση του νομοσχεδίου;».

Πραγματικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης ή έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου ή υποτιμά τη λογική μας. Ακόμη και οι συνάδελφοί του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τού γύρισαν τις πλάτες και αποδοκίμασαν με αυτόν τον τρόπο το «τρομονομοθέτημά» του, ενώ ο ίδιος προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Στη συνέχεια γίνεται και προκλητικός ο υπουργός Δικαιοσύνης, όταν κάνει κριτική στους βουλευτές που αποχώρησαν από τη Βουλή, αρνούμενοι να συναινέσουν σ' αυτό το φασιστικό νομοθέτημα. Δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Μ. Σταθόπουλος πως «η παρουσία περισσότερων βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως από τα κόμματα της Αριστεράς που αποχώρησαν, μπορεί να βοηθούσε, ώστε να βελτιωθούν ορισμένες διατάξεις»...

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης μάλλον με έπαρση δηλώνει πως «έπραξε το καθήκον του για να ενισχύσει την ασφάλεια της χώρας κατά της μάστιγας της εποχής μας, που είναι το οργανωμένο έγκλημα», ενώ στη συνέχεια ρίχνει το μπαλάκι στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αναφέροντας ότι «από κει και πέρα είναι θέμα των εφαρμοστών του νέου νόμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ