Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μήνυμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Κολομβίας

Αγαπητοί σύντροφοι.

Εξ ονόματος της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Κολομβίας, στέλνουμε έναν αδελφικό και επαναστατικό χαιρετισμό στο 11ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, που θα διεξαχθεί αυτές τις μέρες στην όμορφη χώρα σας.

Συνέδριο που διεξάγεται εν μέσω μιας βαθιάς υποχώρησης των κοινωνικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και κυρίως της νεολαίας, εξαιτίας του προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής που επιβάλλεται από την τρόικα, υποβάλλοντας το λαό στην ανεργία, τις περικοπές στην Υγεία, στην Παιδεία, μεταξύ άλλων.

Γνωρίζουμε πως, στο βαθμό που συμβαίνει αυτό, υπάρχει πολιτική ενίσχυση των φασιστικών ιδεών ενάντια στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ, καθώς και στις προοδευτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Μας απασχολεί ιδιαίτερα η άνοδος της Χρυσής Αυγής, μεταξύ άλλων φασιστικών εκφάνσεων.

Εν μέσω όλων αυτών, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν προωθήσει γενικές απεργίες και μεγάλες κινητοποιήσεις ώστε να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και όλου του λαού. Χαιρόμαστε για την αύξηση της επιρροής της ΚΝΕ στο φοιτητικό κίνημα, την πραγματοποίηση του υπέροχου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή. Αυτό διαλαλεί το σημαντικό ρόλο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να ενσταλάξει τις ιδέες του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού στο λαό και τη νεολαία. Συνεπώς, εσείς αποτελείτε ένα οχυρό του λαού σας και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Σας χαιρετάμε από το δικό μας τροπικό, γεμάτο ζούγκλες και ελπίδες, σας χαιρετά το 15ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Κολομβίας. Είμαστε μια γενιά επιφορτισμένη να ανατρέψει τα 100 χρόνια τρόμου και μοναξιάς, τα οποία μάς επέβαλαν οι αστοί και ο ιμπεριαλισμός, και να οικοδομήσει έναν κόσμο ειρήνης με κοινωνική δικαιοσύνη, έναν κόσμο που τον οραματίζονται εργάτες, χωρικοί και περιθωριοποιημένοι Κολομβιάνοι.

Ευχόμαστε τις μεγαλύτερες επιτυχίες, σύντροφοι της ΚΝΕ, στις συζητήσεις σας, σίγουροι ότι τα συμπεράσματά σας θα συνεισφέρουν όπως πάντα στη λαϊκή πάλη και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς,

15ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Κολομβίας.

«Στη μάχη για τη δημοκρατική ειρήνη βρίσκεται η νεολαία της Κολομβίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ