Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής

Μία ακόμα συνεδρίαση, την τρίτη από την περασμένη Παρασκευή, αφιέρωσε χτες η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στα πολιτικά παιχνίδια και παζάρια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Νωρίς το πρωί, η Επιτροπή ασχολήθηκε με τους «ανεξάρτητους» βουλευτές Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη, με αφορμή την κοινή ανακοίνωσή τους, στην οποία άφησαν υπαινιγμούς για χρηματισμό σε βάρος των «ανεξάρτητων» βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Στ. Δήμα, προκαλώντας την άμεση και έντονη αντίδραση των τελευταίων. Στην Επιτροπή, και οι δυο τους απέδωσαν το ζήτημα σε «ατυχή έκφραση» που χρησιμοποίησαν στην ανακοίνωσή τους. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, ανέφερε από την πλευρά του προς τους δημοσιογράφους ότι, αφού κατά κάποιο τρόπο ζήτησαν συγγνώμη, «δεν υπάρχει θέμα».

Το απόγευμα στην Επιτροπή κλήθηκε ο Π. Χαϊκάλης, προκειμένου να ερευνηθεί αν έχει χρηματιστηριακές συναλλαγές (όπως προέκυπτε από τηλεοπτικές του δηλώσεις), κάτι που απαγορεύεται για τους βουλευτές. Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ διαφώνησε με την παρουσία του Π. Χαϊκάλη στην Επιτροπή (όπως είχε κάνει και για τους Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη), καθώς, όπως ξεκαθαρίστηκε από τον Σπ. Χαλβατζή, πρόκειται «για ανακύκλωση» της συζήτησης χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στην πρόσκληση προς τον Χαϊκάλη διαφώνησαν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο Π. Χαϊκάλης εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Επιτροπής και μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε ότι είχε δανείσει 5.000 ευρώ στον Γ. Αποστολόπουλο, για να παίξει ο δεύτερος (και όχι ο ίδιος) στο Χρηματιστήριο. Ακόμα ανέφερε ότι ο Γ. Αποστολόπουλος τού άφησε αιχμές για χρηματισμό σε βάρος του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη, Ποτάμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ