Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Προβλήματα από τα νέα δρομολόγια των λεωφορείων

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και περίπου μία βδομάδα όσοι κινούνται με τα λεωφορεία στο Καματερό. Και αυτό γιατί υλοποιήθηκαν τα νέα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών «701» και «704», με αποτέλεσμα το πρώτο να σταματάει να διέρχεται από την πλατεία Αγίων Αναργύρων και έτσι να καθιστά αδύνατη την πρόσβαση δημοτών απ' όπου περνούσε σε υπηρεσίες που βρίσκονται στο κέντρο του δήμου και το δεύτερο να σταματάει στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και να απαιτείται μετεπιβίβαση για το μετρό. Παράλληλα, στην περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης να μην είναι διασφαλισμένη η επιβίβαση στο μετρό με το ίδιο εισιτήριο, λόγω του περιορισμού των 70 λεπτών της ώρας από την πρώτη ακύρωση.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού και της Επιτροπής Αγώνα ΠΑΜΕ Αμαξοστασίου Βοτανικού, «οι αλλαγές αυτές έρχονται να προστεθούν στην ήδη κακή κατάσταση στη συγκοινωνία περιοχών του δήμου, όπως το Γεροβουνό που δεν καλύπτεται από το 735 και την Ανάκασα με τη μικρή συχνότητα του Γ10».

Αυτή η κατάσταση στο δήμο δεν είναι τυχαία καθώς πρόκειται για «αποτέλεσμα της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας που υπηρετεί η συγκυβέρνηση και η ΕΕ. Είναι η πολιτική που έχει μειώσει στο μισό τον αριθμό των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και το στόλο στα 1.100 από 2.200 οχήματα. Μεγάλες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ και περιορίζεται σε επιστολές διαμαρτυρίας στον υπουργό».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να οργανωθεί το συγκοινωνιακό έργο μέσα από ένα σύγχρονο πλέγμα υποδομών, δικτύων και μέσων με κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών».

Ετσι, σε αυτήν την κατεύθυνση «μέσα από τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών και των Επιτροπών Αγώνα στα αμαξοστάσια να διεκδικήσουμε για να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια:

  • Ενιαίο κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών που να αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα παρέχει δημόσιες, σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές και τακτικές συγκοινωνίες.
  • Προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Εκτακτη κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ένταξη στην κυκλοφορία 600 παροπλισμένων οχημάτων που δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης κονδυλίων.
  • Κάλυψη των γειτονιών του δήμου μας με κριτήριο την εξυπηρέτηση του λαού της περιοχής.
  • Επέκταση του δικτύου σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής.
  • Μείωση εισιτηρίου κατά 50%».
  • Δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, ΑμΕΑ, μαθητές και σπουδαστές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ