Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συμφώνησαν για κοινές επιχειρήσεις στα σύνορα

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Οτι θα διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις εναντίον των «Ταλιμπάν» στα σύνορά τους συμφώνησαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μετέδωσε το BBC. Ο Αφγανός στρατηγός Σερ Μοχάμαντ Καρίμι και ο Πακιστανός ομόλογός του, στρατηγός Ραχίλ Σαρίφ είχαν σχετική συνάντηση στο Ισλαμαμπάντ, παρουσία του Αμερικανού στρατηγού Τζον Κάμπελ που είναι διοικητής της ΝΑΤΟικής δύναμης ISAF στο Αφγανισταν.

Οι δύο ανώτατοι στρατιωτικοί συμφώνησαν ότι οι υφιστάμενοί τους θα συναντηθούν άμεσα για να ρυθμίσουν λεπτομέρειες σχετικά με την έναρξη κοινών επιθέσεων κατά στόχων «Ταλιμπάν» στην αφγανο-πακιστανικό μεθόριο.

Η εξέλιξη σημειώνεται ένα 10ήμερο μετά το μακελειό στην Πεσαβάρ του Πακιστάν όπου πάνω από 142 άτομα (τουλάχιστον 132 παιδιά 10-20 ετών) σκοτώθηκαν μετά από επίθεση «Ταλιμπάν» και είναι ενδεικτική των «διεργασιών» που αναπτύσσονται στο πλαίσιο υπεράσπισης της «ασφάλειας» της περιοχής, μιας περιοχής πλούσιας σε φυσικούς πόρους και κρίσιμης γεωστρατηγικής θέσης. Μέχρι πολύ πρόσφατα, οι δύο χώρες κατηγορούσαν η μια την άλλη για στήριξη των «Ταλιμπάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ