Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Νέα διαμαρτυρία για τα «ραβασάκια» του ΚΕΑΟ

Κατέθεσαν ενστάσεις στον ΟΑΕΕ και υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΕ προχώρησε χτες το πρωί ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, ενάντια στα νέα ειδοποιητήρια του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που έφτασαν τις προηγούμενες μέρες σε αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Στο μειωμένο τζίρο, τη φορολεηλασία, τα χρέη στον ΟΑΕΕ που τους αφήνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, προστίθεται ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» του ΚΕΑΟ, με τα «ραβασάκια» που απειλούν με κατασχέσεις και διώξεις, αν οι οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ δεν εξοφληθούν ή δε ρυθμιστούν μέσα σε 20 μέρες.

Ο Σύλλογος κατέθεσε υπόμνημα, ενώ αυτοαπασχολούμενοι, στους οποίους έχουν φτάσει τα «ραβασάκια», κατέθεσαν τις ενστάσεις τους στο πρωτόκολλο, προκειμένου να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ. Ο Σύλλογος τονίζει πως είναι απαράδεκτο να θεωρείται εισφοροδιαφυγή - εισφοροαποφυγή, η αδυναμία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, πράγμα που έχει ως συνέπεια να μένουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Οσο για τις πολυδιαφημισμένες από την κυβέρνηση ρυθμίσεις και δόσεις, υπογραμμίζει πως η μεγάλη πλειοψηφία δεν μπορεί να υπαχθεί σε αυτές, αφού αδυνατεί να πληρώσει τις τρέχουσες εισφορές, πόσο μάλλον να καταβάλει και το επιπλέον ποσό της δόσης.

Την ανάγκη να οργανωθούν οι αυτοαπασχολούμενοι στα σωματεία τους και να κινητοποιηθούν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Στάθης Σαχινίδης, και πρόσθεσε πως το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Ο Σύλλογος καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να διεκδικήσουν:

  • Να σταματήσουν άμεσα τα εκβιαστικά σημειώματα από το ΚΕΑΟ.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
  • Κοινωνική Ασφάλιση, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3. Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και Υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο Υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
  • Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ