Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κι άλλος νεκρός στα ορυχεία της ΔΕΗ

Ενας ακόμα εργάτης δε γύρισε σπίτι του από το μεροκάματο στο ορυχείο Κυρίου Πεδίου της ΔΕΗ, στην Πτολεμαΐδα. Πρόκειται για έναν 34χρονο, ο οποίος απασχολούνταν στο ορυχείο σαν εξωτερικός συνεργάτης υπεργολάβου της ΔΕΗ. Το πρωί της Τετάρτης, παραμονές Χριστουγέννων, ενώ εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης σε καρότσα φορτηγού, χτυπήθηκε από την πόρτα της καρότσας και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Διακομίστηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, όπου κατέληξε.

Για το νέο «ατύχημα», το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Πριν στεγνώσει το μελάνι από τις ανακοινώσεις για το εργοδοτικό έγκλημα με τη σύγκρουση φορτηγών στο Νότιο Πεδίο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 συναδέλφων, ανακοινώθηκε ένα νέο έγκλημα, θανατηφόρο αυτή τη φορά.

Δε φτάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών που συμφώνησαν και συμφωνούν με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, που είχε ως αποτέλεσμα το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, την είσοδο εργολάβων. Μαζί συμφώνησαν στην πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των ατυχημάτων και μέχρι σήμερα αρνούνται να συμπεριλάβουν στις γραμμές των σωματείων τους εργαζόμενους στις εργολαβίες, αφήνοντάς τους βορά στις ορέξεις των εργολάβων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ