Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Αγριεύει» ο καιρός σε όλη τη χώρα

Eurokinissi

«

Αγριεύει» ο καιρός σε όλη τη χώρα τις επόμενες μέρες με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, από χτες χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 Πηγάδια, στο Σέλι, στο Ανήλιο Μετσόβου, στη Βασιλίτσα, αλλά και στο Πισοδέρι. Νωρίς χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία ήταν στους 4 βαθμούς Κελσίου.

Χτες, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη), με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 7-9 μποφόρ στο Αιγαίο και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Από το βράδυ χτες αναμενόταν να πέσουν χιόνια και στην Πάρνηθα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στη Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), στις Σποράδες, στην Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και νότια). Επίσης, θυελλώδεις άνεμοι 7-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες και με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αύριο, Τετάρτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους, ενώ από την Πέμπτη και από τα βόρεια σταδιακά θα ασθενήσουν. Θα διατηρηθούν όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ολικός.

Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των αστέγων, λόγω των προβλέψεων για σημαντική επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από το βράδυ της Δευτέρας. Κλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και των συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων ξεκινούν τις επιτόπου παρεμβάσεις, μοιράζοντας κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους και με τη συνοδεία γιατρού και κοινωνικού λειτουργού θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν σε θερμαινόμενους χώρους. Από σήμερα Τρίτη θα παραμείνουν ανοιχτές όλο το 24ωρο δύο θερμαινόμενες αίθουσες: Η Λέσχη Φιλίας στην Γκράβα και το Γραφείο του 4ου δημοτικού διαμερίσματος στον Κολωνό. Επίσης, ανοικτό όλο το 24ωρο θα είναι από σήμερα 30 Δεκέμβρη το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς 35).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ