Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μέχρι αύριο οι δηλώσεις συμμετοχής στο μαθητικό διαγωνισμό της ΚΝΕ

Αύριο, Τετάρτη, είναι η τελευταία μέρα δηλώσεων συμμετοχής στο 2ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό συλλογικής ερευνητικής εργασίας που διοργανώνουν για μαθητές η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής» με σύνθημα: «Η μόρφωση είναι ζήτημα ζωής!».

Θυμίζουμε ότι στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες, που αποτελούνται από 3 έως 20 μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ και ένας από τους μαθητές της ομάδας αναλαμβάνει να την εκπροσωπήσει και να στείλει τα στοιχεία της (όνομα, περιοχή, σχολείο/α και τάξεις, e-mail) για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Τα τέσσερα θέματα του φετινού διαγωνισμού είναι:

Θέμα 1ο: Ναρκωτικά: «Είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή;». Οι ομάδες που θα το επιλέξουν καλούνται να μελετήσουν για το φαινόμενο των ναρκωτικών και τις αιτίες του και να αποδομήσουν μια σειρά από αντιλήψεις που τους καλούν να συμβιβαστούν με το πρόβλημα.

Θέμα 2ο: Εμπνεόμαστε από την ποίηση και τη λογοτεχνία. Οι ομάδες που θα το επιλέξουν μπορούν να διαλέξουν έναν λογοτέχνη ή κάποια λογοτεχνικά έργα, της ελληνικής ή της παγκόσμιας λογοτεχνίας και να μιλήσουν γι' αυτά.

Θέμα 3ο: Ο τόπος μου, από το χτες στο σήμερα. Οι ομάδες που θα ασχοληθούν με αυτό το θέμα μπορούν να παρουσιάσουν τη γειτονιά τους, τον τόπο τους, την ιστορία του, τα σύγχρονα προβλήματά του, τις διεκδικήσεις τους για τον τόπο τους.

Θέμα 4ο: Η «μαγεία» της επιστήμης και της τεχνολογίας... Σε αυτό το θέμα, οι ομάδες που θα το επιλέξουν θα βαδίσουν στα γοητευτικά μονοπάτια της κατάκτησης της ανθρώπινης γνώσης, διαλέγοντας να μιλήσουν για μια εφεύρεση, ένα επιστημονικό επίτευγμα, τη σημασία, τις δυνατότητες που προσφέρει κ.ο.κ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismos@kne.gr και στο τηλέφωνο 697.1747.085, καθώς και στα γραφεία της ΚΝΕ σε κάθε περιοχή (όπου μπορούν να απευθύνονται επίσης για περισσότερες πληροφορίες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ