Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΑΙΣΙΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Ξεσπιτώθηκαν πάνω από 160.000

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.--

Τους 160.000 ξεπέρασε ο αριθμός των ανθρώπων που ξεσπιτώθηκαν μετά από σφοδρές βροχές και πλημμύρες που έπληξαν τη Μαλαισία. Μέχρι χτες είχαν αναφερθεί και οκτώ νεκροί. Πολλοί μιλούν για τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 30 χρόνων. Διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ολόκληρες περιοχές έχουν βρεθεί κάτω από το νερό, ενώ ορισμένα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για πλημμυροπαθείς που έκαναν λεηλασίες για να επιβιώσουν.

Πλάνα που τραβήχτηκαν από ψηλά έδειχναν πολιτείες όπως η Κότα Μπάρου, κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη, να έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη λάσπης. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν είχε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.

Σφοδρές βροχές και πλημμύρες πλήττουν κάθε χρόνο (και) τη Μαλαισία κατά την περίοδο των μουσώνων, ωστόσο τα λαϊκά στρώματα είναι ανυπεράσπιστα, εξαιτίας των ανύπαρκτων ουσιαστικά έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Η Μαλαισία θεωρείται σήμερα μια από τις ασιατικές χώρες με σημαντικούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης δηλαδή που καρπώνονται τα μονοπώλια της χώρας και οι σύμμαχοί τους. Οι προτεραιότητες που βάζουν οι αστικές κυβερνήσεις δεν είναι η προστασία των λαϊκών οικογενειών, αλλά η διευκόλυνση των επενδύσεων σε κλάδους όπου μπορεί να εξασφαλιστεί γρήγορο και εύκολο κέρδος για το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ