Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η μεταφορά των διασωθέντων

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έφτασε λίγο μετά τις 7 το βράδυ της Δευτέρας το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «CRUISE EUROPA», το οποίο μετέφερε 69 διασωθέντες από το πλοίο «NORMAN ATLANTIC», ανάμεσα στους οποίους και 38 Ελληνες. Στο λιμάνι περίμεναν τους ναυαγούς διασώστες και 8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έφεραν εγκαύματα και είχαν προβλήματα στην αναπνοή.

Στην Ηγουμενίτσα θα αποβιβάζονταν οι 46, ενώ οι υπόλοιποι θα έφταναν λίγες ώρες μετά στην Πάτρα, όπου και εκεί είχε στηθεί η ανάλογη υποδοχή για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί στην Κέρκυρα είχαν μεταφερθεί με ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» 7 διασωθέντες από το φλεγόμενο πλοίο. Από αυτούς, οι τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κέρκυρας ενώ οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία.

Τέλος, αργά χτες βράδυ απογειώθηκε από το Λέτσε της Ιταλίας ένα C-130 με προορισμό την Ελλάδα μεταφέροντας τους 49 επιβάτες που είχε περισυλλέξει το πλοίο «SPIRIT OF PIRAEUS». Ανάμεσα στους 49, οι 25 ήταν Ελληνες και αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Αλλοι 200 διασωθέντες βρίσκονταν στο ελικοπτεροφόρο «ΣΑΝ ΤΖΟΡΤΖΙΟ», που είχε καταπλεύσει προχτές το βράδυ στην περιοχή του ναυαγίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ