Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Επανέναρξη με δοκιμασία για ΠΑΟ

ΠΑΣ Γιάννενα και ΠΑΟ κοντράρονται στο πλέον ενδιαφέρον παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής (φωτ. από παλιότερο παιχνίδι των δυο ομάδων)

Eurokinissi

ΠΑΣ Γιάννενα και ΠΑΟ κοντράρονται στο πλέον ενδιαφέρον παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής (φωτ. από παλιότερο παιχνίδι των δυο ομάδων)
Με την αυριανή δοκιμασία του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα, όπου θα κοντραριστεί με τον ΠΑΣ, να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα και τα φαβορί θεωρητικά να φαίνεται ότι έχουν τον πρώτο λόγο στα υπόλοιπα παιχνίδια, το πρωτάθλημα της Super League κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά με τη 17η αγωνιστική. Η πρεμιέρα της θα γίνει σήμερα με 3 παιχνίδια, το κυρίως μέρος αύριο ενώ η αυλαία θα πέσει στην Ξάνθη τη Δευτέρα. Ουσιαστικά η αγωνιστική αποτελεί ένα τεστ για το πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες μετά τη 15ήμερη διακοπή λόγω των εορτών.

Το παιχνίδι στα Γιάννενα είναι αναμφίβολα αυτό που ξεχωρίζει, με τους «πράσινους», που θέλουν να διατηρηθούν εντός της πρώτης τριάδας, να δοκιμάζονται σε μια έδρα όπου παραδοσιακά συναντούν αρκετές δυσκολίες. Ετοιμος να αγωνιστεί με το «τριφύλλι» είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα από τον Ατρόμητο, Στάθης Ταυλαρίδης, ενώ ευχάριστα ήταν τα νέα για τον τεχνικό Γιάννη Αναστασίου όσον αφορά τον Σίλντεφελντ, που τέθηκε στη διάθεσή του. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, που πλέον δεν μπορούν να υπολογίζουν στη βοήθεια του Λίλα, ο οποίος μεταγράφηκε στην Πάρμα, ποντάρουν σε ένα ακόμη παιχνίδι στη δύναμη της έδρας.

Στην Τούμπα τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά έχει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, που υποδέχεται τον Πανιώνιο, ο οποίος έδειξε ότι έχει ανέβει αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα. Στον «Δικέφαλο», που τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίζουν να απασχολούν την ομάδα, στοχεύουν στο να διατηρηθούν μόνοι πρώτοι στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Παράλληλα ψάχνουν τον τρόπο να κάνουν το νέο ξεκίνημα και να κλείσουν την κακή παρένθεση με τις μέτριες εμφανίσεις που πραγματοποίησαν από τα μέσα του Δεκέμβρη. Ο Αγγελος Αναστασιάδης προβληματίζεται για την κατάσταση των Τζιόλη, Μακ, Κατσικά, Δεληγιαννίδη, που συνεχίζουν να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης (όπως και ο τερματοφύλακας Γλύκος) και η συμμετοχή τους κρίνεται αμφίβολη. Καλύτερα φαίνεται να είναι τα πράγματα για τον Βίτορ. Στην άλλη πλευρά, αν και αναγνωρίζει το δύσκολο έργο, αισιόδοξος για την αποστολή της ομάδας του εμφανίζεται ο νέος τεχνικός των «κυανέρυθρων», Μαρίνος Ουζουνίδης.

Θέλοντας ή να παραμείνει στο κατόπι του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ ή, ακόμα καλύτερα, να ξαναβρεθεί στο ρετιρέ (σε περίπτωση στραβοπατήματος των «ασπρόμαυρων») και εν μέσω μεταγραφικών σεναρίων (ιδιαίτερα για τη θέση του στόπερ) και αλλαγών στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πλατανιά. Ο Μίτσελ συνέστησε προσοχή στους παίκτες για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς καθώς, όπως είπε, η αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις κρύβει πολλές παγίδες. Από την άλλη ο Πλατανιάς προέρχεται από τη νίκη επί του ΟΦΗ στο κρητικό ντέρμπι και θέλει να περάσει αλώβητος από μια δύσκολη έδρα προκειμένου να ανέβει περισσότερο στη βαθμολογία.

Στα ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής συγκαταλέγεται και η αναμέτρηση της Βέροιας με την Παναιτωλικό, αγώνας κομβικής σημασίας για τον στόχο των δυο ομάδων για μια θέση στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας η οποία οδηγεί στα πλέι οφ.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι έχει ματαιωθεί η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τη Νίκη Βόλου εξαιτίας της αποχώρησης των Βολιωτών από το πρωτάθλημα και οι τρεις βαθμοί κατοχυρώνονται στους Κρητικούς. Στα αξιοσημείωτα και το ντέρμπι της Θράκης μεταξύ Ξάνθης και Πανθρακικού που θα κλείσει την αυλαία της αγωνιστικής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

ΣΑΒΒΑΤΟ: Βέροια - Παναιτωλικός (15.00 NS2), Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης (17.15 NS1), ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (19.30 NS2). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός - Πλατανιάς (15.00 NS2), Ατρόμητος - Καλλονή (17.15 NS2), Λεβαδειακός - Εργοτέλης (17.15 NS4), ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός (19.30 NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Ξάνθη - Πανθρακικός (19.30 NS1).

  • Με επιστολή της προς την διοργανώτρια, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε αλλαγή της ώρας του αγώνα με τον ΠΑΣ λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ