Τρίτη 6 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Νέες κυρώσεις σε βάρος της ΛΔ Κορέας ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, ισχυριζόμενη ότι η απόφασή της αφορά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε πρόσφατα η εταιρεία «Sony» και η Ουάσιγκτον αποδίδει στην Πιονγιάνγκ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ενέκρινε την επιβολή των νέων κυρώσεων την περασμένη Παρασκευή. Οπως μετέδωσε το BBC, οι κυρώσεις αφορούν την Υπηρεσία Πληροφοριών της ΛΔ Κορέας, τη βασική εταιρεία που διαπραγματεύεται συμφωνίες αγοράς όπλων («Komid»), την εταιρεία «Korea Tangun Trading Corporation» που στηρίζει το πρόγραμμα αμυντικών ερευνών της χώρας και δέκα αξιωματούχους που συνδέονται με τους παραπάνω οργανισμούς και εργάζονται σε χώρες όπως οι Συρία, Ιράν, Ρωσία.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΛΔ Κορέας KCNA μετέδωσε δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, σύμφωνα με την οποία: «Η πολιτική που επιμένουν να ακολουθούν οι ΗΠΑ για να υποτάξουν τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας, υποδαυλίζοντας αβάσιμα την εχθρότητα εναντίον της, απλώς θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά της και την επιθυμία της να υπερασπιστεί την κυριαρχία της χώρας». Ο αξιωματούχος υπογράμμισε ακόμα ότι «η συνεχιζόμενη και μονομερής δράση που αναλαμβάνει ο Λευκός Οίκος επιβάλλοντας "κυρώσεις" εναντίον της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν έχει ξεπεράσει τη μανιώδη αποστροφή και εχθρότητα εναντίον της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ