Κυριακή 17 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εις υγείαν

Πριν αρχίσουμε να ετοιμάζουμε το κυριακάτικό μας κοκτέιλ ας κάνουμε λίγη θεωρία... και ας μάθουμε τελικά πόσοι τύποι Πιμς, υπάρχουν. Το «Pimm's» που κατασκευάζεται στο Λονδίνο έχει έξι τύπους που είναι εξής: Από τζιν, από ουίσκι, από μπράντι, από ρούμι (το συνηθέστερο), το μπέρμον, ή τη βότκα. Πάντα στο Πιμς προσθέτουμε μια μεγάλη δόση από σπράιτ ή από σόδα.

Το Sherry, ελληνιστή σέρι είναι λευκό κρασί που γίνεται από άσπρο σταφύλι τύπου παλομίν (palomino Pedro Jimenez), Πέντρο Χιμένεθ και παρασκευάζεται στην Ανδαλουσία της Ισπανίας στους εξής τύπους: Φίνο: ξηρό λευκό. Αμοντιγιάδο: πιο γλυκό και με έντονο χρώμα. Ολόροσο: με σκούρο χρώμα. Αμορόσο: γλυκό και παχύρρευστο και Κριμ, πολύ σκούρο.

Σλίβοβιτς: Τσίπουρο από δαμάσκηνα, χαρακτηριστικό ποτό των βαλκανικών χωρών

Σίνταιη: Είναι το ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση της λίφνας, του φοινικόδενρου που παρασκευάζεται στο Ινδοστάν.

Τέλος, για σήμερα φυσικά, το ρούμι. Είναι απόσταγμα από τη ζύμωση του ζαχαροκάλαμου και της μελάσας. Παρασκευάζεται στα νησιά της Καραϊβικής. Εχει δυο τύπους: α) Μπαρμπάντος (ανοιχτού χρώματος) και Πορτορίκο Ρουμ, ελαφρό με λεπτή γεύση. Επίσης, άλλα είδη είναι: το Αυστραλέζικο, το Χαμπανέρο, το Τρινιντά, και το Ρούμι Βενεζουέλας. Ισως να υπάρχουν και άλλα πολλά που να μην τα γνωρίζουμε. Το ρούμι μάς θυμίζει παιδικό αγαπημένο ανάγνωσμα μας: «Το Νησί των Θησαυρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ