Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Κι άλλα χρήματα για να νομιμοποιηθούν

Στις 3.000 δραχμές προσδιόρισε η κυβέρνηση την «ταρίφα» των δικηγόρων που αναλαμβάνουν τη μετάφραση διαβατηρίων των παράνομων μεταναστών. Οπως διευκρίνισε χτες το υπουργείο Εσωτερικών, οι ξένοι εργάτες που καταθέτουν τα χαρτιά τους για να λάβουν προσωρινή άδεια παραμονής θα μπορούν να προσκομίσουν το διαβατήριό τους μεταφρασμένο από Ελληνα δικηγόρο, χωρίς επικύρωση υπογραφής από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο.

Ωστόσο, ήδη, πολλοί αλλοδαποί έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης δικηγορών που ζητούσαν υπέρογκα ποσά για μεταφράσεις. Γεγονός είναι ότι για να καταφέρει ένας μετανάστης να πάρει την προσωρινή 6μηνη άδεια παραμονής θα πρέπει να έχει γεμάτη την τσέπη και να πληρώσει: 50.000 δραχμές για το παράβολο που καταθέτει μαζί με την αίτηση νομιμοποίησης. 3.000 δραχμές για τη μετάφραση διαβατηρίου. 500.000 για εξαγορά ενσήμων του ΙΚΑ, αν δεν μπορεί να αποδείξει διαφορετικά ότι βρίσκεται στην Ελλάδα ένα χρόνο. Ποσό άγνωστο σε διάφορους επιτήδειους που αναλαμβάνουν έναντι αμοιβής την επικύρωση ή συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για λογαριασμό των αλλοδαπών.

Σε άλλη εγκύκλιό του το υπουργείο διευκρινίζει ότι παρατείνεται μέχρι 30 του Ιούνη η ισχύς των πράσινων καρτών που έληγαν στις 2 του μήνα. Και υποδεικνύει στον ΟΑΕΔ να μην ακυρώνει τις πράσινες κάρτες των οποίων η ανανέωση εκκρεμεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ