Σάββατο 10 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συναντήσεις στη Γενεύη

Συνάντηση, στις 14 Γενάρη, στη Γενεύη θα έχουν ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, και ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζον Κέρι, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ανάμεσα σε αυτό και τη λεγόμενη ομάδα των 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία, συμμετέχει και η ΕΕ). Την ανακοίνωση έκανε ο Αμπάς Αραγκτσί, ένας από τους σημαντικότερους διαπραγματευτές του Ιράν.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής των Ρώσων διαπραγματευτών και υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, θα μεταβεί στην «Τεχεράνη στις 12 Ιανουαρίου για διμερείς διαβουλεύσεις, όπου και θα συναντηθεί με τον Τζαβάντ Ζαρίφ».

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ομάδας 5+1 και του Ιράν, υπό την αιγίδα της ΕΕ, Αμερικανοί και Ιρανοί συνηθίζουν πλέον να έχουν διμερείς συνομιλίες πριν από τις συνόδους με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι επιχειρείται να υπάρξει ένας αμοιβαίος συμβιβασμός. Φυσικά οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που διατηρούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα στην πυρηνική τεχνολογία (έχοντας επιπλέον και πυρηνικά όπλα) χρησιμοποιούν αυτό ως πρόσχημα για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους της αποδυνάμωσης του Ιράν, που αποτελεί σημαντική περιφερειακή δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ