Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 96 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενας αιώνας αγώνας και θυσία με το ΚΚΕ στην πρωτοπορία

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή η εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Με το βλέμμα στραμμένο από τώρα στην επόμενη μέρα των εκλογών, με ξεκάθαρα κατανοητή την ανάγκη το ΚΚΕ να δυναμώσει για να μεγαλώσει η δύναμη του ίδιου του λαού, γιορτάστηκαν την περασμένη Κυριακή τα 96 χρόνια του ΚΚΕ στο πλημμυρισμένο από κόσμο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ηταν μια πραγματικά πολύ όμορφη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και μετατράπηκε σε μια δυναμική προεκλογική συγκέντρωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» πολλές χιλιάδες κόσμου.

Ηταν ένα πλατύ αντάμωμα συντρόφων και φίλων του Κόμματος, θερμό κι αντάξιο των 96 χρόνων αδιάκοπης και αταλάντευτης δράσης του ΚΚΕ για τα δίκια του λαού και, παράλληλα, μια μαζικότατη συγκέντρωση που αντανακλούσε αποφασιστικότητα για την εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, δήλωνε συμπόρευση με το ΚΚΕ, δήλωνε ότι χρειάζεται «ΚΚΕ δυνατό για το λαό - δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση - συμμαχία και πάλη για την ανατροπή».

Το ΣΕΦ έγινε τόπος για το μεγάλο αυτό ραντεβού: Ανθρωποι όλων των κλάδων, εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες. Τόπος συνάντησης για όλες τις γενιές: Της Αντίστασης και του ηρωικού ΔΣΕ, των μεγάλων μετεμφυλιακών συγκρούσεων, των διώξεων και της παρανομίας, της αντιδικτατορικής πάλης και των μεταπολιτευτικών αγώνων. Των συντρόφων που έδωσαν μάχη για να μείνει το Κόμμα όρθιο τα δύσκολα χρόνια των ανατροπών. Ολων εκείνων που έδωσαν τη μάχη χωρίς να λογαριάζουν κόπο και χρόνο για να ξανασταθεί το ΚΚΕ στα πόδια του, να αποκατασταθεί ο επαναστατικός χαρακτήρας του και να μην υποστείλει τη σημαία της ταξικής πάλης, της αταλάντευτης δράσης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Εγινε τόπος συνάντησης ανθρώπων που ξαναπροσεγγίζουν το Κόμμα και την πολιτική του, βλέποντας να επιβεβαιώνονται καθημερινά στη ζωή οι εκτιμήσεις του. Ολοι με την ικανοποίηση της τιμής να είναι κοντά στο Κόμμα του λαού, είδαν τον εαυτό τους να «καθρεφτίζεται» σε κάθε στιγμιότυπο της εκδήλωσης. Από τους αντιστασιακούς με τα αντάρτικα τραγούδια μέχρι τη γενιά της τελευταίας 20ετίας, τη «νέα σπορά», που στα βήματα των παλιότερων κινεί για την ανατροπή, πατώντας γερά στα πόδια της, με τις σύγχρονες επεξεργασίες του Κόμματος.


Γιατί η 96χρονη Ιστορία του ΚΚΕ δεν εμπνέει μόνο για τον ηρωισμό και τις λαμπρές σελίδες της, διδάσκει κιόλας πως ό,τι κέρδισε ο λαός μας το κέρδισε με αγώνες και με το ΚΚΕ πάντα μπροστά, ατσαλώνει με συμπεράσματα που γίνονται συνθήματα και όπλα για το σήμερα: «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός», «Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος».

Τα συνθήματα στα πανό που στόλιζαν το Στάδιο καλούσαν τον κόσμο να επιλέξει τη στάση του και στην επικείμενη μάχη των εκλογών και στο μέλλον: «Τη λύση από την κρίση θα δώσουμε μαζί. Δυνατό ΚΚΕ - Λαϊκή Συμμαχία για την ανατροπή», «Εξοδος από την κρίση με πρωταγωνιστή το λαό. Να πληρώσουν τα μονοπώλια. Εξω από την ΕΕ. Διαγραφή του χρέους», «Απόρριψε τους εκβιασμούς και τα ψέματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά μάτωσε ο λαός για ΕΕ - πλουτοκρατία». «Συμπόρευση με το ΚΚΕ. Να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και η ελπίδα για ανατροπή - λαϊκή εξουσία».

Αυτή η ελπίδα για το «σήμερα» και το «αύριο» του λαού, που σηματοδοτεί το ΚΚΕ και η ενδυνάμωσή του, έλαμψε μέσα στο Στάδιο, όταν στην αρένα του άρχισαν να μπαίνουν τα νιάτα της ΚΝΕ, το νέο αίμα του Κόμματος της εργατικής τάξης, ανεμίζοντας τα κόκκινα λάβαρα και φωνάζοντας απανωτά τα συνθήματα: «ΚΚΕ ισχυρό η ελπίδα είναι εδώ», «ΚΚΕ δυνατό στη Βουλή και στο λαό», «Ψηφίζω δυναμώνω το ΚΚΕ παντού, δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού», «Εργάτες και λαός τώρα συμμαχία, για την ανατροπή για την εξουσία», «Κανένας φόβος, καμία ανοχή, τώρα ΚΚΕ για την ανατροπή».


Την εκδήλωση άνοιξε η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία μίλησε για τα 96 χρόνια αδιάκοπης, αταλάντευτης δράσης του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, το σοσιαλισμό που είναι το μέλλον, που απαιτεί και τη δική μας δράση για να έρθει. Το Στάδιο σείστηκε από το σύνθημα «Εννιά δεκαετίες αγώνες και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και στο βήμα ανέβηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σηματοδοτώντας από την αρχή του λόγου του ότι «με τις δικές μας σημαίες τραβάμε μπροστά! Για το δίκιο και τη λευτεριά του λαού από κάθε εκμεταλλευτή του μόχθου του»...



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ