Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Για το αίτημα άρσης ασυλίας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

Αίτημα για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή και υποψήφιου βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έγραψε ο «Ριζοσπάστης» στο φύλλο της Κυριακής, αλλά εκ παραδρομής, το αίτημα για άρση της ασυλίας αποδόθηκε σε άλλη κατηγορία, που επίσης σχετίζεται με παρέμβαση του Σωτήρη Ζαριανόπουλο στην τότε ΕΤ-3.

Ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής διώκεται, επειδή, με την ιδιότητα του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στελέχους του ΠΑΜΕ, στις 4 Μάρτη του 2010, παραμονή πανελλαδικής απεργίας, μαζί με άλλους συνδικαλιστές - εκπροσώπους σωματείων, πρόβαλλε μέσα από την τότε δημόσια τηλεόραση της ΕΤ-3 τις θέσεις του ταξικού εργατικού κινήματος, που συστηματικά αποκρύπτονται και διαστρεβλώνονται από τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ.

Για την παρέμβαση αυτή, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ-3, του ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της «παράνομης βίας από κοινού και διατάραξης οικιακής ειρήνης από κοινού». Η δίκη του ορίστηκε για τις 17 Οκτώβρη 2014, όμως στο μεταξύ εκλέχθηκε ευρωβουλευτής. Ετσι, στη δικάσιμο αυτή, το δικαστήριο ανέστειλε την ποινική δίωξη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας.

Και αυτή η παρέμβαση στην ΕΤ3 - είχε προηγηθεί αντίστοιχη στις 17/12/2009 - ήταν μια συμβολική πράξη διαμαρτυρίας, λόγω της αποσιώπησης από τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, της πανελλαδικής απεργίας στις 5/3/2010, αλλά και της συστηματικής απόκρυψης και διαστρέβλωσης των θέσεων του ταξικού κινήματος.

Και σε αυτή την περίπτωση η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜΘ έβγαλε κατάπτυστη ανακοίνωση για να επιτεθεί στο ΠΑΜΕ. Εγκάλεσε τη διοίκηση της ΕΡΤ3 που δεν πήρε κατασταλτικά μέτρα για να εμποδίσει αυτήν την παρέμβαση και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, γιατί «οι άνθρωποι που διαχειρίζονταν το δελτίο ειδήσεων και τη ροή του προγράμματος δεν διέκοψαν αμέσως για να αποφύγουν τον διασυρμό»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ