Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«Να ενταθεί η πάλη των λαών »

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Αλυσσανδράκη

Με αφορμή τις τελευταίες σοβαρές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης προχώρησε στην παρακάτω παρέμβαση στο ευρωκοινοβούλιο, προ ημερησίας διάταξης:

«Η κατάσταση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας καθημερινά χειροτερεύει. Οι Αλβανοί στασιαστές έχουν πλησιάσει επικίνδυνα στην πρωτεύουσα, οι αρχές της Β. Ελλάδας ετοιμάζονται για υποδοχή προσφύγων, ενώ οι πτήσεις της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" προς τα Σκόπια σταμάτησαν.

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι τρομοκράτες προέρχονται από το Κόσσοβο, περιοχή κάτω από τον έλεγχο του ΝΑΤΟ, το οποίο έχει πλήρη ευθύνη για ό,τι γίνεται στην ΠΓΔΜ. Παράλληλα, τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η ΕΕ εμποδίζουν την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της χώρας και του λαού, ενώ αναγορεύουν τους τρομοκράτες σε ισότιμους συνομιλητές της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει σχέδιο που προβλέπει όχι τον αφοπλισμό των τρομοκρατών, αλλά την ασφαλή αποχώρησή τους, επιβάλλει την άμεση ανάμειξη της ΕΕ και των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις και προετοιμάζει το έδαφος για στρατιωτική παρέμβαση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η πάλη των λαών, ώστε να σταματήσει η ξένη επέμβαση και να φύγουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, για να μπορέσουν οι λαοί να λύσουν ειρηνικά τις τυχόν διαφορές τους, έξω από την επίδραση των ξένων συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ