Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Το ΚΚΕ είναι το μόνο αντίπαλο δέος στις «αδιαπραγμάτευτες συμφωνίες» τους

Σε συγκέντρωση εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας

Το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» επισκέφτηκε χτες ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, όπου μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε ότι είναι ευκαιρία ο λαός να δείξει ότι κάνει ένα βήμα μπροστά, ότι χειραφετείται και δεν είναι διατεθειμένος να ζήσει πάλι μια από τα ίδια, με άλλα πρόσωπα. «Την επόμενη μέρα χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ» υπογράμμισε, «αυτό είναι που δε θέλουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν το λαό στη γωνία, να μη διεκδικεί, γιατί έρχονται ακόμα χειρότερα μέτρα και πολιτικές. Ανάμεσα στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει για την αδιαπραγμάτευτη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, την αναγνώριση του χρέους, την ενίσχυση των μονοπωλίων, είναι και το αδυνάτισμα του ΚΚΕ για να έχουν το πεδίο ελεύθερο στη νέα επέλαση που ετοιμάζουν. Γι' αυτό ζητάνε την ανοχή από το Κόμμα μας. Από τη μία ζητάνε ανοχή και από την άλλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει παρανοϊκή την αποδέσμευση από την ΕΕ. Γι' αυτό πρέπει άνθρωποι λαϊκοί, εργαζόμενοι που νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες να τους γυρίσουν την πλάτη και να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Ειδικά τώρα που οι επιθέσεις φιλίας από την αξιωματική αντιπολίτευση θα ενταθούν, κανένας δεν πρέπει να υποκύψει. Είναι καθαρό ότι θέλουν να υποκλέψουν τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση, το δίκαιο αίσθημα να ξεφορτωθούμε τη ΝΔ και την πολιτική της. Ομως, όλοι πρέπει να σκεφτούν την επόμενη μέρα και να μη δώσουν την ευκαιρία να τους ξεγελάσουν ξανά, να έρθουν κι άλλα χαμένα χρόνια».

Ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τον αληθινό αντίπαλο

«Καταλαβαίνουμε ότι το ΚΚΕ θέλει να ανατραπεί η σημερινή πολιτική και να οικοδομηθεί ένα άλλο σύστημα στην Ελλάδα», ανέφερε μια εργαζόμενη, «όμως αυτό θα πολεμηθεί από μηχανισμούς εντός και εκτός Ελλάδας». Ορμώμενος από την επισήμανση αυτή, ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε ότι αυτή η μοναδικά ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι σίγουρο ότι θα βρει αντίπαλους. Αυτούς μπορεί να τους αντιμετωπίσει μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός, που βέβαια θα βρει και συμπαραστάτες λαούς από άλλες χώρες. Οπως είπε «αντίπαλοι σε αυτήν την πορεία, όπως και σήμερα, είναι τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι. Επίσης, οι συνεργάτες τους διεθνώς, όπως το Σίτι του Λονδίνου, οι λέσχες των πλουτοκρατών όπως στο Κόμο, που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συχνάζουν και μετά ξαναφορούν το φιλολαϊκό προφίλ».

Σε αυτήν τη βάση, κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη γραμμή της ρήξης, επιλέγοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ: «Ετσι την "επόμενη μέρα" απέναντι στις "αδιαπραγμάτευτες συμφωνίες" των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων υποστηρικτών, θα υπάρχει αντίπαλο δέος, το ισχυρό ΚΚΕ, για να οργανώνεται η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, αλλά και για τη ζωή που μας αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ